Un spectacol de teatru bazat pe filmul "No Man’s Land" (2001), cu scenariul şi regia semnate de Danis Tanović, câştigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film străin, a fost adaptat pentru scenă de regizorul Alexander Morfov şi va fi jucat în premieră la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB), în Sala Studio, pe 16 şi 17 noiembrie, de la ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiera spectacolului de teatru va fi precedată de două reprezentaţii care vor avea loc sâmbătă, de la ora 20.00, şi duminică, de la ora 19.00, informează TNB.

”Satiră împotriva războiului, a comunităţii internaţionale şi a presei în goană după senzaţional şi rating, «No Man’s Land» combină umorul negru şi tragismul într-o poveste palpitantă, atacând subiecte de mare actualitate, pe graniţa dintre viaţă şi moarte, undeva, pe pamântul nimănui”, au transmis reprezentanţii naţionalului bucureştean.

Distribuţia spectacolului este formată din actori ai TNB - Mihai Călin, Ciprian Nicula, Andrei Finţi, Marcelo-S. Cobzariu, Aylin Cadîr/Alexandra Sălceanu, Fulvia Folosea, Eduard Adam, Vitalie Bichir, George Piştereanu şi Ionuţ Toader, precum şi din colaboratori, tineri interpreţi ai scenei româneşti, între care se numără Richard Bovnoczki, Rareş Florin Stoica, Mihai Munteniţă, Mădălin Mandin şi Ionuţ Niculae.

Scenariul spectacolului este semnat de bosniacul Danis Tanović, producţia beneficiind de decorul realizat de Nikola Toromanov, de costumele Andradei Chiriac şi de light designul britanicului Chris Jaeger.

"No Man’s Land" este cel de-al cincilea spectacol pe care Alexander Morfov îl prezintă publicului român, după "Exilaţii" si "Don Juan" (producţii ale Teatrului Naţional ”Ivan Vazov" din Sofia) şi precedentele  montări  la TNB - "Vizita bătrânei doamne", de Friedrich Dürrenmatt, care a primit premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie, şi "Furtuna", după William Shakespeare, spectacol care i-a adus actorului Mihai Călin premiul UNITER pentru cel mai bun rol secundar, pentru interpretarea personajului Caliban.

Creator de evenimente teatrale pe scene prestigioase ale lumii, regizorul Alexander Morfov a primit peste 20 de premii, între care se numără: ”Askeer” şi ”Icarus” în Bulgaria, iar în Rusia, ”Muza de aur”, ”Sufita de aur”, ”Masca de aur”, ”Turandot de cristal” şi ”Pescăruşul”.

Palmaresul regizorului Alexander Morfov include titluri ca: "Don Quijote", "Visul unei nopţi de vară", "Exilaţii", "Don Juan", "Azilul de noapte", "La limită", "Zbor deasupra unui cuib de cuci" şi "Sinucigaşul" ("Viaţa e frumoasă").

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.