Un producător şi o actriţă din Rusia au ajuns marţi pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI) pentru a filma prima producţie în spaţiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naveta Soyuz MS-19 pe care s-a aflat şi cosmonautul Anton Shkaplerov a andocat pe SSI la ora României 15:22, cu zece minute întârziere faţă de programare, din cauza unor probleme de comunicare.

Trapa va fi deschisă şi echipajul va fi primit pe SSI în aproximativ o oră. 

Peresild şi Shipenko vor filma timp de 12 zile pe orbită, potrivit NASA. 

În luna mai, agenţia spaţială rusă Roscosmos a anunţat că o va trimite pe actriţa Iulia Peressild, în vârstă de 36 de ani, şi pe cineastul Klim Shipenko, în vârstă de 37 de ani, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a realiza primul film de ficţiune în spaţiu.

Plecarea a fost programată pentru 5 octombrie 2021 de pe cosmodromul Baikonur, la bordul navei spaţiale Soyuz MS-19.

Filmul, al cărui titlu provizoriu este „Provocarea", este o „dramă spaţială", potrivit Roscosmos. Va fi realizat de Shipenko, autor al filmelor ruseşti „Kholop", „Salyut-7" şi „Text", şi este co-produs de Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse, care a subliniat ambiţia sa ca Rusia să fie prima ţară ce produce un film în spaţiu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.