Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, marţi, licenţă audiovizuală pentru difuzarea prin cablu a unui serviciu de programe de televiziune din Constanţa, denumit CINETHRONIX, ce va difuza documentare şi care va putea fi urmărit în Bucureşti, în şase judeţe din sud-estul ţării şi în regiuni cu vorbitori de limbă română din Bulgaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CINETHRONIX va emite în judeţele Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Buzău, Teleorman şi Dâmboviţa.

Potrivit certificatului constatator de pe 23 februarie, acţionarul unic al postului de televiziune este Leonard Cosmin Nicolescu.

Serviciul de programe va fi transmis de societăţile: SC STAR DESIGN I&E SRL, SC TENNET TELECOM SRL (în Bucureşti), SC INTERSAT SRL, SC GMG COMPUTERS SRL (în Constanţa), SC DANMARK COMP SRL (în Ialomiţa), SC OANŢĂ SRL (Ilfov), SC TV SAT 2002 SRL (Buzău), SC LIDAS PROD SRL (Teleorman), SC TENNET TELECOM SRL (Dâmboviţa) şi LAFI LTD, BOIN BG COM LTD, NORDELINK BULGARIA LTD (Bulgaria).

Postul de televiziune va avea 80% producţie proprie şi 20% producţii audiovizuale ale altor producători. Grila CINETHRONIX va cuprinde 20% programe educative şi 60% programe culturale. 

Televiziunea va emite 24 de ore pe zi, din care reluări 12 ore pe zi, în intervalele 00:00 – 09:00, 12:00 – 13:00 şi 22:00 şi 24:00.

Valoarea iniţială a investiţiei pentru postul de televiziune este de 80.000 de euro, dintre care 50.000 pentru echipamente şi amenajarea studioului şi 30.000 de euro pentru cheltuieli curente. 

CINETHRONIX va funcţiona ca o televiziune comercială şi va avea ca sursă principală de finanţare contractele de publicitate şi de teleshopping.

”Într-o primă fază, vom încheia contracte cu agenţii locale şi centrale de publicitate, urmând ca, pe parcurs, să extindem atât aria de emisie a Televiziunii CINETHRONIX cât şi aria de proximitate a agenţilor economici care ar putea fi interesaţi de campanii publicitare. Vom colabora şi cu agenţii de publicitate din ţările vecine”, a arătat Cosmin Nicolescu în proiectul financiar al televiziunii, adăugând că are deja acorduri de retransmisie cu societăţi de CATV în oraşele care au locuitori vorbitori de limba română din Bulgaria şi că se află în discuţii avansate de preluare a programelor în alte ţări.

O altă sursă de finanţare va fi transpunerea producţiilor pe DVD şi comercializarea acestora prin retaileri de produse media şi distribuitori de presă.

”Ulterior, când vom deveni o televiziune naţională, vom introduce şi taxe lunare pentru preluare pe CATV, atât pe plan intern cât şi pe plan extern. Suntem în discuţii cu reprezentanţi ai unor agenţii de broadcast din Europa, pentru subtitrarea producţiilor noastre în limbi de circulaţie internaţională şi difuzarea CINETHRONIX în alte ţări”, a mai arătat Cosmin Nicolescu.

El a mai menţionat că va solicita, din martie 2017, accesarea de fonduri europene în valoare de minim 200.000 de euro, prin Programul REGIO sau alte programe financiare europene, pentru cumpărarea unor echipamente.

Potrivit proiectului editorial, televiziunea va difuza preponderent filme documentare, dar şi eseuri cinematografice şi reportaje. Domeniile abordate în producţie sunt istorie, cultură, ştiinţă, turism, societate şi artă.

CNA a mai acordat licenţe audiovizuale pentru servicii de programe tematice-film documentar precum: Digi Life (Life Channel), Digi World (World Channel), Digi Animal World (Animal World Channel) şi DOQ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.