Manuscrisul ”Traducătorul de greacă/ The Adventures of the Greek Interpreter”, scris în 1893 de Sir Arthur Conan Doyle, va fi scos la licitaţia din 11 aprilie, dedicată literaturii, în New York, împreună cu alte lucrări ale scriitorului britanic, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Traducătorul de greacă/ The Adventure of the Greek Interpreter” este una dintre cele 56 de povestiri scurte şi a zecea povestire din volumul ”Memoriile lui Sherlock Holmes”, scrise de Sir Arthur Conan Doyle despre faimosul detectiv. Povestea este mai cunoscută pentru prima apariţie a fratelui mai mare al lui Holmes, Mycroft. 

Mai multe scrieri de mână despre Sherlock Holmes vor fi scoase la licitaţie la Casa Bonhams din New York pe 11 aprilie.

Vânzarea include şi o pagină scrisă de mână din ”Câinele din Baskervilles/ The Hound of the Baskervilles”, cea mai cunoscută poveste a scriitorului britanic, care marchează întoarcerea lui Holmes, după presupusa lui moarte, la Reichenbach Falls.

Pagina este estimată a valora între 70.000 - 100.000 de lire şi este considerată specială, pentru că redă o discuţie dintre Holmes şi Dr. Watson. Este una dintre paginile care s-au păstrat din manuscrisul original, după ce mare parte din acesta s-a pierdut sau s-a furat când mai multe pagini au fost distribuite în librării, ca material de promovare. 

În cadrul licitaţiei sunt scoase la vânzare şi o copie a uneia dintre ultimele enigme ale lui Sherlock Holmes, ”Problema podului Thor/ The Problem of Thor Bridge”, care se aşteaptă să fie vândută la mai mult de 250.000 de lire sterline şi un manuscris al uneia dintre poveştile romantice ale lui Conan Doyle, ”Rodney Stone: a Reminiscence of the Ring”.

”Traducătorul de greacă” a fost publicată în revista Strand Magazine din septembrie 1893, cu ilustraţii de Sidney Paget, apoi în volumul "Memoriile lui Sherlock Holmes" (în engleză The Memoirs of Sherlock Holmes), editat în anul 1894 de George Newnes Ltd din Anglia.

Doyle a clasificat "Traducătorul de greacă" pe locul 17 în lista celor 19 povestiri favorite cu Sherlock Holmes. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.