Un jurnalist a fost ucis sâmbătă în nordul statului Mexic, oraşul Nuevo Laredo, asasinatul adăugându-se valului de violenţe din Mexic, una dintre cele mai periculoase ţări pentru profesioniştii din media, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carlos Dominguez a fost omorât sâmbătă după-amiază în oraşul Nuevo Laredo, a anunţat guvernul într-un comunicat. Biroul avocatului general a început o investigaţie pentru a determina circumstanţele asasinatului, inclusiv dacă fapta a avut legătură cu activitatea de jurnalist al lui Dominguez, se arată în comunicat. 

Dominguez era jurnalist independent şi avea o rubrică de politică. În una dintre ultimele sale publicaţii se plângea de creşterea violenţelor politice din Mexic mai ales că vor avea loc alegeri prezidenţiale în iulie. 

Francisco García Cabeza de Vaca, guvernator al Tamaulipas, a denunţat asasinatul într-un mesaj pe Twitter.

“Condoleanţe familiei jurnalistului Carlos Dominguez Rodriguez”, a scris el. "Mă angajez în faţa lor şi a comunităţii de jurnalişti ca această crimă să nu rămână nepedepsită".  

Cel puţin 67 de jurnalişti au fost ucişi în toată lumea în 2017, potrivit Reporters Without Borders, care semnalează că Mexic este una dintre cele mai periculoase ţări pentru jurnalişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.