Un jurnalist angajat la tabloidul britanic The Sun s-ar fi recomandat drept prieten al unei victime a incendiului de la Grenfell Tower, la spitalul King’s College din Londra, pentru a o intervieva. Spitalul va reclama comportamentul reporterului la Ipso, autoritatea de reglementare a presei în Marea Britanie, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În afară de reclamaţia pe care o va trimite la Ipso (Independent Press Standards Organisation), spitalul s-a adresat în legătură cu incidentul companiei News UK, care publică The Sun, Times şi Sunday Times.

”Ca urmare a unui incident la spitalul King’s College, am trimis o adresă către The Sun şi vom informa Independent Press Standards Organisation. Nu putem comenta până când plângerea nu va fi investigată”, a spus un purtător de cuvânt al King's College Hospital NHS Foundation Trust.

The Sun ar fi încercat să obţină un interviu cu Mario Gomes, care locuia la cel de-al 21-lea etaj al blocului şi care a fost numit erou după ce s-a întors în clădirea incendiată pentru a o găsi pe fiica lui, în vârstă de 12 ani. 

Potrivit unor surse, un jurnalist al tabloidului The Sun a fost acuzat că a încercat să obţină interviul cu Mario Gomes recomandându-se personalului din spital drept prietenul lui.

News UK a transmis că un jurnalist de la The Sun aranjase un interviu cu Mario Gomes prin intermediul unor mesaje telefonice, după ce obţinuse numărul victimei de la o cunoştinţă a bărbatului, pe care a întâlnit-o la Grenfell Tower.

Însă, un alt jurnalist de la The Sun a abordat personalul din spital pentru interviul cu Mario Gomes, pe care victima l-a refuzat ulterior, pentru că reporterul a pretins că este un prieten al său.

News UK a negat informaţia că reporterul s-a recomandat drept un prieten al victimei.

Ipso încă nu a primit o plângere oficială cu privire la jurnalişti care ar fi încercat să obţină acces într-un spital recomandându-se drept prieteni ai victimelor.

O asemenea reclamaţie ar putea fi cercetată în baza clauzei 8 din Codul Editorilor, care face referire la spitale.

”Jurnaliştii trebuie să se identifice şi să obţină permisiune de la un responsabil înainte de a intra în zone unde accesul persoanelor neautorizate este interzis, în spitale sau instituţii similare, cu scopul de a obţine răspunsuri la întrebări”, arată Codul.

”Restricţiile în privinţa încălcării intimităţii sunt relevante în mod special în cazul interviurilor despre indivizi aflaţi în spitale sau instituţii similare”, mai arată Codul.

King’s College este unul dintre cele şase spitale din Londra care au primit peste 70 de victime ale incendiului şi continuă să ofere îngrijire medicale unor răniţi.

”The Sun vrea să clarifice faptul că niciun reporter nu s-a recomandat drept membri de familie. The Sun s-a aflat în contact cu una dintre persoanele rănite în incendiu, care a acordat ziarului un interviu telefonic detaliat. Ulterior, am vizitat această persoană la spital pentru a obţine un al doilea interviu şi fotografii”, a spus un purtător de cuvânt al tabloidului.

”La sosire, reporterul The Sun şi fotograful au înştiinţat personalul din spital de prezenţa lor şi au ţinut legătura cu persoana intervievată. Totuşi, am fost informaţi că această persoană s-a răzgândit în privinţa interviului. The Sun a părăsit spitalul imediat. Respingem orice acuzaţie că angajaţii noştri au avut un comportament necorespunzător”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Grenfell Tower, construit în 1974, a fost distrus aproape în totalitate de flăcări, în noaptea de marţi spre miercuri. O parte a presei a scris iniţial că incendiul ar fi izbucnit de la explozia unui frigider, dar informaţia nu a fost confirmată.

Bilanţul deceselor provocate de incendiu a crescut la 30, a anunţat vineri poliţia, precizând că nu se aşteaptă să mai găsească supravieţuitori. Zeci de persoane sunt date încă dispărute. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.