Consiliul Local Timişoara a aprobat un proiect de hotărâre prin care alocă Teatrului Maghiar din Timişoara fostul Cinematograf Arta din cartierul Iosefin şi grădina de vară a acestuia, pentru a le reabilita şi a le transforma într-un spaţiu cultural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate. Decizia a fost luată ieri în Consiliul Local. Teatrul Maghiar urmăreşte să transforme cinematograful într-un spaţiu cultural, să-l integreze în ecosistemul de cultură al oraşului şi să ofere spectacole pentru toţi timişorenii. Clădirea de pe strada Văcărescu a aparţinut industriaşului Lajos Weisz. Iar după moartea lui, văduva acestuia, Ana Weisz, s-a ocupat activ de reabilitarea clădirii. Cinematograful Arta a purtat până în anul 1948 numele de «Regal». A continuat să funcţioneze şi după 1990 sub formă de club: Meteor, Maximus şi Bing, iar apoi a fost abandonat şi lăsat să se degradeze”, a anunţat Primăria Timişoara pe pagina de Facebook.
 
Fostul cinematograf Arta este în paragină de mai mulţi ani, fapt pentru care primele intervenţii vor trebui făcute la consolidarea clădirii. 
 
”Teatrul Maghiar urmăreşte şi reabilitarea, refuncţionalizarea, supraetajarea şi extinderea sălii de cinematograf propriu-zise, plus amenajarea spaţiului exterior (parcare, grădină de vară cu ecran de proiecţie şi scenă mobilă, circulaţii pietonale, zone verzi), printr-un proiect de investiţii. În vara acestui an, Teatrul German a primit de asemenea un spaţiu pe strada Cuvin în administrare. Primăria are în curs de reabilitare, la stadiu de execuţie sau deja finalizate, 5 centre culturale, respectiv: Cinema Timiş, Cinema Studio, Cinema Dacia şi Centrul Cultural Kuncz. Cinema Victoria este deschis cetăţenilor”, a precizat Primăria Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.