Oameni de ştiinţă de la Muzeul Naţional de Istorie din Paris au descoperit un femur de dinozaur într-un sit aflat în sud-vestul Franţei, unde au găsit numeroase fosile în ultimul deceniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femurul cu o lungime de 2 metri găsit în Angeac ar fi aparţinut unui sauropod, dinozaur ierbivor.

Sauropodele, comune în era Jurasic, erau unele dintre cele mai mari animale care existau pe Pământ.

Paleontologii s-au arătat uimiţi de stadiul bun de conservare a osului. „Putem observa inserţiile muşchilor şi tendoanelor şi cicatrici”, a spus Ronan Allain pentru Le Parisien, citat de BBC. „Este ceva rar pentru fragmente mari care au tendinţa de a se nărui”.

Astfel de dinozauri, care au trăit cu mai mult de 140 de milioane de ani în urmă, cântăreau între 40 şi 50 de tone, a mai spus Allain.

În urmă cu nouă ani, în acelaşi sit a fost găsit un alt femur de sauropod, care cântărea 500 de kilograme şi avea o lungime de 2,2 metri.

Specialiştii se aşteaptă ca femurul găsit săptămâna aceasta să aibă o greutate similară. Va mai dura aproximativ o săptămână până ce el va fi înlăturat în siguranţă din sit.

Şaptezeci de cercetători lucrează în prezent în situl arheologic din apropiere de oraşul Cognac, în regiunea Charente. 

Peste 7.500 de fosile aparţinând 40 de specii au fost recuperate începând cu anul 2010, astfel că fosta mlaştină este unul dintre cele mai importante situri de gen din Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.