Un ceas de mână Cartier care a fost purtat de Jacqueline Kennedy şi un tablou pictat de fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii au fost vândute, miercuri, cu 379.500 de dolari, o sumă de trei ori mai mare decât valoarea estimată, la o licitaţie organizată în New York de casa Christie's, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Christie's a transmis că s-a ajuns la suma de 379.500 de dolari după trei minute de la începutul licitaţiei, care s-a desfăşurat într-o sală din New York, dar şi online şi prin telefon. Casa de licitaţii nu a precizat cine este cumpărătorul.

Valoarea estimată iniţial a ceasului de mână şi a picturii a fost de 120.000 de dolari. Casa de licitaţii le-a descris drept ”două dintre cele mai importante obiecte istorice care au apărut în ultimii ani din epoca de aur a preşedinţiei Kennedy”.

Jackie Kennedy a primit ceasul Cartier, gravat pe spate, de la cumnatul ei, prinţul Stanislaw "Stas" Radziwill, pe vremea când era prima doamnă a SUA. Ea a fost fotografiată de numeroase ori purtând ceasul.

Pictură Jackie Kennedy (Foto: Christie's)
Pictură Jackie Kennedy (Foto: Christie's)

Persoana care a vândut ceasul a dorit să îşi păstreze anonimatul, dar a promis că va dona o parte din suma obţinută în beneficiul agenţiei National Endowment for the Arts, care oferă sprijin pentru expoziţii de artă. 

Tabloul a fost pictat de Jackie Kennedy în 1963, pentru a marca o excursie pe jos de 80 de kilometri în Palm Beach, făcută de Radziwill şi alţi prieteni ai familiei Kennedy cu scopul de a promova fitnessul.

Cele mai multe obiecte personale ale Jacquelinei Kennedy au fost licitate în anul 1996, după moartea ei din 1994, cauzată de cancer, la vârsta de 64 de ani. Licitaţia, care a avut loc la Sotheby's în New York, a strâns aproximativ 34 de milioane de dolari, o sumă de şapte ori mai mare decât valoarea estimată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.