Un protestatar pentru climă a pictat recent un mesaj cu roşu pe un perete din apropierea unei expoziţii despre Războiul Civil de la Galeria Naţională de Artă din Washington D.C. Scopul lui a fost de a-i cere preşedintelui Joe Biden să declare o urgenţă climatică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat îmbrăcat în tricou roşu şi mov, identificat de grupul de activişti pentru climă Declare Emergency ca fiind Geor Green, a scris cuvintele „Onorează-i” pe peretele adiacent sculpturii „The Shaw 54th Regiment Memorial” (1900).

Monumentul din ipsos patinat, realizat de Augustus Saint-Gaudens, „comemorează eforturile curajoase ale colonelului Robert Gould Shaw şi ale oamenilor din Regimentul 54 din Massachusetts, unul dintre primele regimente din Războiul Civil al afro-americanilor înrolaţi în Nord”, potrivit muzeului. Pe peretele de lângă acesta se află o listă cu numele soldaţilor din Regimentul 54 Massachusetts care au fost ucişi, răniţi, capturaţi sau daţi dispăruţi în urma bătăliei de la Fort Wagner din 18 iulie 1863.

„Putem confirma că persoana a fost arestată, iar incidentul este în curs de investigare”, a declarat purtătorul de cuvânt al muzeului, Anabeth Guthrie, într-un e-mail pentru ARTnews. "Putem confirma că nicio operă de artă nu a fost afectată. Personalul nostru a lucrat din greu pentru a curăţa peretele şi a redeschis galeria miercuri".

Green a declarat că actul său de „nesupunere civilă strictă şi non-violentă” a avut loc la sculptura lui Saint-Gaudens „pentru că majoritatea oamenilor care sunt afectaţi de urgenţa climatică acum şi care vor fi afectaţi în viitor sunt oameni care arată ca soldaţii din Massachusetts 54".

El a vorbit despre timpul în care a lucrat cu persoane fără locuinţe în Salt Lake City şi îngrijorarea sa că tot mai mulţi oameni vor fi strămutaţi din cauza incendiilor şi a „prăbuşirii economiilor”. De asemenea, el s-a declarat îngrijorat de modul în care schimbările climatice vor afecta accesul la hrană, în special în rândul celor mai sărace familii, care sunt suprareprezentate în comunităţile de culoare şi indigene, precum şi în alte comunităţi de culoare.

„Nu pot să stau cu mâinile în sân şi să nu fac nimic”, a scris Green în declaraţia sa, publicată de Declare Emergency pe Facebook.

Acesta este cel de-al doilea protest pentru climă la muzeu din partea Declare Emergency în acest an. În luna aprilie, doi protestatari pentru climă au uns cu vopsea neagră şi roşie piedestalul şi carcasa de protecţie a sculpturii „Little Dancer Aged Fourteen” a lui Edgar Degas. În luna mai, cei doi protestatari au fost acuzaţi de procuratura americană de "conspiraţie în vederea comiterii unei infracţiuni împotriva Statelor Unite" şi de vătămare a unui exponat sau a unei proprietăţi din cadrul muzeului.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.