Ultimul roman al scriitorului britanic John le Carré, care a murit în decembrie 2020, va fi publicat în luna octombrie, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Silverview”, al 26-lea roman semnat de John le Carré, este o incursiune a autorului în lumea Serviciului Secret de Informaţii modern.

Le Carré, pe numele real David Cornwell, cunoscut pentru romane ca „The Spy Who Came in from the Cold” şi „Tinker Tailor Soldier Spy”, a murit în decembrie, la vârsta de 89 de ani. El a lucrat la „Silverview” în paralel cu „A Legacy of Spies” (apărut în 2017) şi „Agent Running in the Field” (2019) şi a finalizat manuscrisul înainte de a muri.

„Este un superb şi potrivit roman final. Cartea este încărcată, criminalistică, lirică şi puternică, în cele din urmă căutând sufletul Serviciului Secret de Informaţii modern”, a spus Nick Cornwell, fiu al autorului, scriitor la rândul său cunoscut sub numele Nick Harkaway. „Este un le Carré autentic, care spune încă o poveste”.

„Silverview” îl are în centru pe Julian Lawndsley, care a renunţat la o slujbă bună în oraş pentru a gestiona o librărie într-o mică localitate engleză de coastă. După câteva luni, este vizitat de un polonez care trăieşte în Silverview, marea casă de la marginea oraşului, şi care se arată mult prea interesat de afacerea lui. Când un spion din Londra este avertizat cu privire la o periculoasă scurgere de informaţii, ancheta îl duce în localitatea lui Julian.

Viking va lansa cartea pe 14 octombrie, în săptămâna în care John le Carré ar fi împlinit 90 de ani.

John le Carré, născut pe 19 octombrie 1931 în Poole (Dorset), a lucrat în anii 1950 şi 1960 pentru MI5 şi MI6. Rareori a acceptat premii, de-a lungul carierei.

Celebru pentru romane ca „Tinker, Tailor, Soldier, Spy”, „The Constant Gardener” şi „The Spy Who Came in from the Cold”, care au fost ecranizate, Le Carré este recunoscut pentru că aborda fără oprelişti problema abuzului de putere.

În 2011, a fost nominalizat la Man Booker Internaţional Prize şi a cerut ca numele lui să fie scos de pe listă. „Foarte flatat” de selecţie, el a spus că nu concurează pentru premii literare.

Pe parcursul vieţii, John Le Carré, care s-a inspirat din propriile experienţe ca spion pentru a crea unele dintre cele mai apreciate intrigi din literatura secolului XX, a scris 25 de romane şi un volum de memorii, „The Pigeon Tunnel” (2016), care au fost vândute în peste 60 de milioane de copii în întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.