Înscrieri pentru rezidenţa online New Draft, deschisă tuturor absolvenţilor facultăţilor de profil, scenariştilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă, se mai pot face până sâmbătă. Participanţii vor face parte dintr-un program 100% online, gratuit, şi vor beneficia de întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu şi Bianca Oana.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prezenţa producătorilor Ada Solomon, Tudor Giurgiu şi Bianca Oana este cadoul nostru de mijloc de drum pentru participanţi: un mic respiro de la feedback-ul nostru. Cei trei producători creativi se vor alătura rezidenţei în cea de-a doua săptămână de lucru, un punct în care proiectele sunt deja trecute de prima rescriere. Este un moment perfect pentru o lectură din afara grupului de lucru, de la trei oameni cu experienţă cât zece cu care vor avea ocazia unei discuţii pe lung despre proiect. Pentru unii poate fi chiar o şansă, pentru toţi, în mod sigur, va fi o bună ocazie de pregătire pentru pitch-ul final”, spune Crăiţa Nanu, trainer New Draft.

Ajunsă la a doua ediţie, New Draft este prima rezidenţă de dezvoltare de scenarii de lungă durată, dedicată exclusiv proiectelor din România şi Republica Moldova. Proiectul se va împărţi în trei sesiuni de lucru de câte 5 zile, între iulie şi octombrie.

În urma înscrierilor, vor fi selectate 12 proiecte, care vor intra în faza de lucru intensiv. Autorii vor fi împărţiţi în 3 echipe, alături de trainerii New Draft, Massimiliano Narduli (scenarist şi script advisor), Ana Agopian (scenaristă şi regizoare de film, consultantă de scenarii) şi Crăiţa Nanu (selecţioneră, curatoare de film şi consultantă de scenarii). Sesiunile de lucru vor avea loc atât one-on-one, cât şi în grup. În urma acestora, participanţii vor avea timp să rescrie şi să îşi dezvolte proiectul până la următoarea întâlnire.

Prima sesiune de lucru este programată pentru perioada 11-15 iulie.

În cea de-a doua serie de întâlniri, în perioada 9-13 august, participanţii New Draft vor avea oportunitatea de a primi feedback de la Ada Solomon, Tudor Giurgiu şi Bianca Oana, producători de film şi membri importanţi ai industriei cinematografice româneşti. Cea de-a treia sesiune de lucru va fi între 9-13 septembrie şi reprezintă perioada în care participanţii finalizează lucrul la proiectele lor şi pregătesc pitch-ul programat pentru luna octombrie.

Ada Solomon, producătoare şi co-producătoare cu sute de premii în festivaluri din toată lumea, este vice-preşedinte al Consiliului Academiei Europene de Film, preşedintă a EWA Network, membră a Consiliului ACE Producers, coordonatoare EAVE National, membru fondator al Asociaţiei Culturale NexT şi al Alianţei Producătorilor Români. Una dintre cele mai recente şi răsunătoare realizări ale sale este producţia recompensată cu Ursul de Aur la Berlin în 2021, "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc" (Radu Jude). Iar anul acesta, a fost lansat filmul "Mammalia" (Sebastian Mihăilescu), cu premiera tot la Berlinale, în secţiunea Forum.

Tudor Giurgiu, regizor, producător, membru al Academiei Europene de Film, este fondatorul şi preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Printre titlurile pe care le semnează ca regizor se numără: "Legături bolnăvicioase" (Berlinale, 2006), scurtmetrajul "Superman, Spiderman sau Batman" (Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun scurtmetraj, 2012), "Despre oameni şi melci" (premiat la festivalurile de la Varşovia şi Valladolid), thriller-ul politic "De ce eu?" (Berlinale, Panorama, 2015), Parking (2019), co-producţie România-Spania-Cehia, şi în curând, filmul documentar "Nasty", care face portretul lui Ilie Năstase, una dintre cele mai complexe şi nonconformiste figuri din istoria tenisului profesionist.

Dedicată descoperirii de cineaşti cu o viziune artistică aparte, Bianca Oana şi-a construit o expertiză în gestionarea proceselor cinematografice provocatoare, la graniţa imprevizibilă dintre ficţiune şi realitate şi cu structuri complexe de coproducţie internaţională: "Touch Me Not" de Adina Pintilie, câştigător al Ursului de Aur în 2018, "Colectiv" de Alexander Nanau, dublu nominalizat la Oscar pentru cel mai bun documentar şi cel mai bun lungmetraj internaţional, şi "Anhell69" de Theo Montoya, câştigător a trei premii la Settimana della Critica Veneţia 2022. Bianca este producătoarea creativă a Pavilionului României 2022 la Bienala de Artă de la Veneţia cu proiectul "Tu eşti un alt eu - O catedrală a corpului" de Adina Pintilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.