Ultima colecţie de artă a lui Corneliu Vadim Tudor, considerată o comoară culturală care reflectă gusturile şi pasiunile omului politic, este scoasă la licitaţie săptămâna viitoare în cadrul unui eveniment dedicat artei româneşti moderne şi contemporane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colecţia impresionantă de opere de artă a lui Corneliu Vadim Tudor include picturi, sculpturi şi artefacte culturale din diverse perioade.

Vasile Popescu, Leon Biju, Henri Catargi, Sorin Ilfoveanu ori Horea Paştina sunt doar câţiva dintre artiştii care semnează operele ce provin din colecţia familiei Corneliu Vadim Tudor şi care sunt scoase la licitaţie joi, 13 iulie.

Natura statică „Ulcior cu lalele”, semnată Vasile Popescu, este cea mai valoroasă piesă a licitaţiei dintre cele care provin din colecţia familiei Corneliu Vadim Tudor şi are preţul de pornire de 1.800 de euro. Pentru preţul de pornire de 1.200 de euro este scoasă la licitaţie o operă apreciată de Corneliu Vadim Tudor – „Interior cu chitară” semnată Leon Biju. Din aceeaşi colecţie provin şi opere cu preţuri foarte accesibile de pornire, de doar câteva sute de euro. „Gutui” de Horea Paştina are preţul de pornire de 500 de euro, iar „Fetiţă cu basma” de Ion Doboşariu are preţul de pornire de 300 de euro.

Amintim faptul că în luna aprilie a acestui an au fost scoase la licitaţie, din patrimoniul familiei Corneliu Vadim Tudor, câteva zeci de opere importante care au trezit interesul colecţionarilor de piese rare şi care, probabil, nu vor mai apărea în piaţă. Acuarela „Casă ţărănească” semnată Gheorghe Petraşcu a fost adjudecată pentru 4.400 de euro, iar „Odihnă la câmp” de Rudolf Schweitzer-Cumpăna a fost adjudecată pentru 2.250 de euro.

În cadrul Licitaţiei de Artă Modernă şi Contemporană, inclusiv a doua parte a Colecţiei Familiei Corneliu Vadim Tudor, alături de operele ce provin din patrimoniul familiei omului politic, vor fi scoase la licitaţie şi alte aproximativ 200 de opere de artă semnate de maeştrii picturii şi sculpturii româneşti - Theodor Pallady, Nicolae Vermont, Constantin Piliuţă ori Ştefan Câlţia. Operele sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă şi pot fi admirate de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00.

Evenimentul de licitaţie de joi, 13 iulie, va avea loc în sala de la Palatul Cesianu-Racoviţă, dar şi online pe platforma Artmark Live 2.0.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.