Un plan de Combatere a Cancerului a fost adoptat la nivel european, oficialii dorindu-şi să prevină îmbolnăvirile. Una dintre modalităţile prin care cazurile de cancer pot scădea la nivelul Uniunii Europene este descurajarea fumatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale mortalităţii la nivel global. În lume, potrivit statisticilor, mai mult de 7 milioane de decese sunt rezultatul direct al consumului de ţigări clasice, în timp ce 1,2 milioane sunt rezultatul fumatului pasiv.

Potrivit oficialilor, există o legislaţie europeană în ceea ce priveşte reducerea consumului de tutun. Însă legislaţia urmează să fie susţinută şi de campanii de informare, dar şi de soluţii alternative.

"HARM REDUCTION este un concept care încă nu e acceptat de toţi medicii şi toti membrii comunităţii ştiintifice, care presupune o scădere a impactului asupra sănătăţii publice, a celor dependenţi de fumat, de nicotină, care pot trece pe produse derivate considerate a fi mai puţin periculoase pentru sănătatea lor şi pentru sănătatea publică cum ar fi de exemplu ţigaretele electronice, sau acele produse cu tutun încălzit. Poate fi acceptabil ca un obiectiv intermediar, cineva care renunţă la fumatul clasic, la ţigările clasice. cele cu tutun nicotină şi alte produse derivate, şi neputând să renunţe cu totul la fumat, o perioadă foloseşte aceste produse derivate", a declarat europarlamentarul român Cristian Buşoi.

"Dincolo de cei care trebuie convinşi, care sunt deja fumători şi trebuie  convinşi să renunţe, vorbim şi de o reducere a consumului de tutun, nu de o renunţare totală, dar cel mai important obiectiv este de a ne concentra pe adolescenţi şi tineri şi de nu avea noi consumatori de tutum, mai ales de la vârste foarte timpurii", a adăugat Cristian Buşoi.

Planul de combatere a cancerului stabileşte o nouă abordare a UE în materie de prevenire, de tratament şi de îngrijire în domeniul cancerului. Pentru aceste acţiuni a fost alocat un buget total de peste 4 miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.