Platforma Twitter a primit sesizări din partea mai multor utilizatori cu privire la mesajul în care preşedintele Donald Trump vorbeşte despre „butonul nuclear mai mare şi mai puternic” decât al liderului nord-coreean, iar serviciul de social media susţine că acesta nu îi încalcă termenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Replica publicată de Trump în noaptea de marţi spre miercuri a ridicat din nou semne de întrebare în rândul utilizatorilor de Twitter privind încălcarea regulilor platformei de către preşedintele american.

După ce Kim Jong-un a spus, în mesajul de Anul Nou, că are pe birou un „buton nuclear”, Trump a răspuns: „Să îl informeze cineva din regimul lui sărăcit şi înfometat că şi eu am un buton nuclear, dar e mult mai mare şi mai puternic decât al lui şi butonul meu funcţionează”.

În urma acestui mesaj, numeroşi utilizatori de Twitter, inclusiv mai multe celebrităţi de la Hollywood - între care Mark Ruffalo şi George Takei -, au vrut să ştie dacă preşedintele a încălcat termenii de folosire a platformei.

Mesajul lui Trump a fost raportat, iar mai mulţi utilizatori i-au scris direct CEO-ului Jack Dorsey.

În răspunsul transmis automat de Twitter se arată: „Am verificat atent semnalizarea şi am descoperit că nu a existat nicio încălcare a regulilor Twitter privind comportamentul abuziv”. 

Miercuri, reprezentanţii Twitter au confirmat pentru The Hollywood Reporter că mesajul lui Trump nu a încălcat termenii privind conţinutul abuziv.

Potrivit regulilor platformei, este considerat comportament abuziv un mesaj care are ca ţintă o persoană sau un grup, dacă raportarea a fost făcută de ţinta mesajului abuziv sau de un „spectator” şi în cazul în care comportamentul poate face obiectul unei ştiri sau este de interes public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.