Utimul tweet de pe contul lui Chadwick Boseman, care anunţa decesul actorului la vârsta de 43 de ani, a fost cel mai distribuit mesaj pe Twitter anul acesta şi cel care a primit cele mai multe aprecieri din istoria platformei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul a murit pe 28 august din cauza unui cancer pe care l-a ţinut secret. Comunicatul care anunţa în acea zi decesul a fost distribuit, până pe 7 decembrie, de 2,1 milioane de ori, a fost citat de 924.500 de ori (un total de 3,1 milioane), a avut 165.600 de comentarii şi 7,5 milioane de aprecieri.

Mesajul a devenit cel mai apreciat în mai puţin de 24 de ore de la publicare.

A doua vedetă despre care s-a scris cel mai des pe Twitter din SUA anul acesta a fost Kobe Bryant, după ce starul NBA a murit în luna ianuarie într-un accident de elicopter.

Următoarele cele mai apreciate mesaje ale anului au fost omagiul adus lui Bryant de Barack Obama; mesajul „Felicitări astronauţilor care au părăsit Pământul astăzi. Bună alegere” al lui Andy Milonakis; mesajul actorului Macaulay Culkin la aniversare: „Salut, vreţi să vă simţiţi bătrâni? Am 40 de ani. Cu plăcere”; şi al vicepreşedintelui ales Kamala Harris după ce Joe Biden a fost anunţat câştigător al alegerilor prezidenţiale: „Am reuşit, @JoeBiden”.

Potrivit Twitter, la nivel global, personalităţile despre care s-a scris cel mai mult în 2020 sunt: Donald Trump, Joe Biden, George Floyd, Kobe Bryant, Barack Obama, BTS, Narendra Modi, Kanye West, Elon Musk şi Kamala Harris.

Harris este femeia despre care s-a scris cel mai mult pe Twitter anul acesta.

#COVID19 a fost cel mai folosit hashtag al anului, urmat de #BlackLivesMatter, în urma decesului lui George Floyd în luna mai, în custodia poliţiei din Minneapolis.

Cel mai amintit show TV a fost „The Last Dance” (ESPN), despre echipa Chicago Bulls a lui Michael Jordan, urmat de „Tiger King” (Netflix) şi „The Bachelor” (ABC).

Cât priveşte muzica, pentru al patrulea an consecutiv, grupul k-pop BTS s-a clasat pe primul loc în SUA, iar între celebrităţile ale căror conturi au înregistrat creşteri ale numărului de urmăritori s-au numărat Lil Baby, Megan Thee Stallion, DaBaby, Ariana Grande şi Rihanna.

Peste 700 de milioane de mesaje Twitter de anul acesta, în lume, au vorbit despre alegeri, iar Donald Trump, Joe Biden, Barack Obama, Narendra Modi şi Kamala Harris s-au numărat între figurile politice despre care s-a scris cel mai mult.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.