Adolescenţii din Capitală sunt aşteptaţi la zeci de spectacole şi evenimente speciale dedicate lor, cu invitaţi din Franţa, Italia şi Polonia, în prima ediţie internaţională a Excelsior Teen-Fest, care debutează sâmbătă şi se va încheia pe 8 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Companii independente din  Franţa, Italia şi Polonia vor spune poveştile lor despre ce înseamnă să fii adolescent astăzi, sub semnul Teen Attitude.

Duminică, semnalele digitalizării răzbat tocmai din Italia, de unde o echipă de tineri artişti din Bologna răstoarnă celebrul silogism cartezian "Dubito ergo cogito", transformându-l într-o relatare scenică despre lumea de astăzi, despre un Eu mereu captiv între real şi virtual. Spectacolul "Digito ergo sum" devine un manifest incisiv împotriva tendinţei societăţii de astăzi, în care tinerii şi nu numai ei, ajung să se identifice cu profilul lor din mediul online, ascunzându-şi adevărata identitate în offline.

Joi, 5 octombrie, adolescenţii vor face cunoştinţă cu Octavie, o adolescentă confuză pentru care imaginaţia devine un refugiu. Trupa franceză Le MèME EnsembLe va spune această poveste scrisă la persoană întâi, într-un spectacol de teatru muzical care abordează deopotrivă problema identităţii şi a procesului de creaţie artistică, încercând să răspundă la o întrebare esenţială a adolescenţei: Cum ne putem păstra libertatea de a fi noi înşine atunci când ajungem mari?

Sâmbătă, 7 octombrie, actorii Teatrului Układ Formalny din Polonia vor transforma una dintre cele mai cunoscute poveşti despre maturizare într-un spectacol despre universul uneori extrem de complicat al adolescenţilor. Inspirat din romanul "Împăratul muştelor", de William Golding, spectacolul "ALL = GODS IN BLOOD" reduce la esenţă experienţa iniţiatică a protagoniştilor Ralph, Jack şi Tom, care, luptând cu obstacolele de pe insula unde se află captivi, descoperă că, de fapt, adevărata confruntare este cea cu propriile temeri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.