Trei dintre romanele lui Annie Ernaux, laureata Premiului Nobel pentru Literatură pe 2022, sunt în pregătire la Editura Pandora M, în cadrul colecţiei „Anansi. World Fiction”, coordonată de scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Academia Suedeză a recompensat-o pe Annie Ernaux „pentru curajul şi acuitatea clinică cu care descoperă rădăcinile, înstrăinările şi constrângerile colective ale memoriei personale”.

Romanul „Pasiune simplă” (reeditare, traducere de Vasile Zincenco) şi „Confesiunea adolescentei” (traducere inedită, semnată de  Mădălina Ghiu), vor fi publicate într-o ediţie specială în această toamnă.

Următoarea carte semnată de Annie Ernaux care va apărea în limba română este romanul „Anii”, traducere semnată tot de Mădălina Ghiu.

Annie Ernaux s-a născut în 1940 şi a crescut în micul oraş Yvetot din Normandia, unde părinţii ei aveau un magazin alimentar şi o cafenea. Drumul ei ca scriitoare a fost lung şi anevoios. În opera ei, Annie Ernaux examinează în mod constant şi din unghiuri diferite o viaţă marcată de discordanţe puternice de gen, limbă şi clasă. A scris mai mult treizeci de titluri.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.