Trei astronauţi chinezi s-au întors în siguranţă pe Pământ, după ce o misiune la bordul staţiei spaţiale din China a fost descrisă drept „un succes total”, a informat duminică presa de stat, citată de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Capsula navei spaţiale Shenzhou-15 a aterizat în nordul ţării, în Mongolia interioară, potrivit agenţiei de presă China Nouă. Fei Junlong, Deng Qingming şi Zhang Lu au ieşit din aparat „în stare fizică bună”, caracterizând misiunea „un succes total”.

Imaginile difuzate de presa de stat au arătat medici în salopete albe înfăşând astronauţi în pături albastre.

Cei trei au petrecut şase luni la bordul staţiei spaţiale Tiangong, inclusiv efectuând plimbări în spaţiu şi diverse experimente.

Săptămâna trecută, China a trimis trei noi astronauţi - inclusiv primul civil chinez aflat pe orbită - în staţie, ca parte a misiunii Shenzhou-16.

Beijingul a alocat miliarde de dolari programelor sale spaţiale, cu scopul de a ajunge din urmă Statele Unite şi Rusia. China speră să trimită o misiune cu echipaj pe Lună până în 2030 şi îşi propune să construiască o bază acolo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.