Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) va prezenta spectacolul ”Furtuna”, de William Shakespeare, regizat de Alexander Morfov, cu Ion Caramitru în rolul Prospero, la Teatrul Dassous din Grecia, pe 5 şi 6 iulie, de la ora 21.15, la prima ediţie internaţională a Festivalului de Teatru în aer liber de la Salonic, Forest Festival NTNG.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat la cea de-a doua ieşire internaţională importantă, după succesul de la Budapesta din 2015, cu ocazia festivalului MITEM (Madach International Theater Meeting), ”Furtuna” face parte din nou dintr-o selecţie extrem de riguroasă, realizată de cunoscuţi oameni de teatru din Grecia, potrivit TNB.

Reprezentaţiile spectacolului ”Furtuna” de la Dassous Theatre (Forest Theatre), ce aparţine Teatrului Naţional al Greciei de Nord, vor avea supratitrare în limba greacă.

Între cele 7 spectacole, între care se numără şi ”Furtuna”, spectatorii festivalului se vor întâlni cu două producţii ale Institutului Grotowski din Polonia, în interpretarea Teatr Zar şi sub semnătura lui Jaroslaw Fret, director şi fondator al companiei, precum şi al Institutului Grotowski. Unul din cele două spectacole este ”Armine, Sister (Sora Armine)”, un titlu de notorietate între realizările Institutului Grotowski, aplaudat în zeci de festivaluri din întreaga lume.

Un alt spectacol văzut în mai multe festivaluri şi cu referinţe notabile vine din Slovacia, ”Rose Bernd”, de Gerhard Hauptmann, în regia lui Mateja Koleznik. Din Spania va fi prezentat ”Αllegro ma non troppo (sau ...dacă dragostea e oarbă..., de ce ne priveşte?)”, spectacol jucat la International Puppet Theatre Festival din Sofia şi apoi prin toată Europa.


Din Israel a fost selecţionat ”Plastic Heroes (Eroi de plastic)”, de la Hanut 31 Theatre, în regia lui Ariel Doron, un spectacol itinerat în peste 20 de oraşe şi festivaluri europene.

Singurul spectacol cu o singură reprezentaţie este cel al grecilor, ”Ciclops (Ciclopii)” de Euripide, producţie realizată sub egida ”Atena şi Epidaurus Festival”, care va putea fi văzută, de data aceasta cu două reprezentaţii, spre sfârşitul lunii iulie, cu ocazia festivalului cunoscut, din 1998, ca "Hellenic Festival S.A.".

Juriul de selecţie a fost format din Savas Patsalidis, profesor şi critic de teatru, Maria Tsima, actriţă şi director artistic al Teatrului Naţional al Greciei de Nord (NTNG) şi Amalia Kondozanni, dramaturg şi şef al departamentului Literar şi de Relaţii Internaţionale din NTNG.

Secţiunea internaţională a festivalului este finanţată prin Programul Operaţional al Regiunii Macedonia Centrală 2014 - 2020.

Forest Festival NTNG aspiră să devină un cadru select pentru familiarizarea publicului oraşului cu artişti proeminenţi în abordări teatrale contemporane, din Europa şi din întreaga lume, precum şi un prilej de a evidenţia producţii greceşti importante, ce vor fi prezentate la Salonic în colaborare cu Festivalul Elen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.