Două dintre spectacolele de succes ale Teatrului Naţional "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti, "Idolul şi Ion Anapoda" şi "(D)efectul Placebo", participă la Reuniunea Teatrelor Naţionale, ediţia a III-a, care se desfăşoară în aceste zile la Chişinău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Idolul şi Ion Anapoda", regizat de Ion Cojar, este un titlu care ţine afişul de mai bine de un deceniu, repetând succesul unei montări mai vechi, semnată de acelaşi regizor pe scena Naţionalului bucureştean. În actuala versiune a piesei lui G.M. Zamfirescu joacă Dan Puric, Ileana Stana Ionescu, Ileana Olteanu/ Cesonia Postelnicu, Irina Cojar, Silviu Biriş, Alexandru Hasnaş, Afrodita Androne/ Erika Băieşu.

Spectacolul este programat joi, de la ora 19.00, la Sala Mare a teatrului gazdă.

Celălalt spectacol al Naţionalului bucureştean, "(D)efectul Placebo" este o incitantă provocare artistică pe care fiecare actor şi-a pus amprenta personalităţii sale sub îndrumarea regizorului Ştefan Lupu. Spectacolul este realizat în cadrul programului destinat tinerilor creatori de teatru, “9G la TNB”.

"(D)efectul Placebo" este un spectacol viu, antrenant, provocator, despre artificialul lumii în care trăim, despre singurătatea provocată de comunicarea în exces, despre omenescul din noi şi pericolul tehnologizării. Vlad Nemeş, George Bîrsan, Ioana Predescu, Alina Petrică şi Rareş Florin Stoica, cinci actori tineri şi talentaţi pun degetul pe rană, cu umor şi sensibilitate. Spectacolul se joacă vineri, de la ora 19.00, la Sala Mare.

La Chişinău se vor juca spectacole de la opt teatre - cinci din România (Bucureşti, Iaşi, Craiova, Târgu Mureş şi Sibiu)  şi
trei din R. Moldova (Chişinău,  Bălţi şi Cahul).

Manifestarea are loc în perioada 20 septembrie - 1 octombrie, la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu", cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale al României şi Institutului Cultural Român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.