La un an de la începutul invaziei ruse, Poşta ucraineană a creat timbre cu un mural al artistului britanic Banksy, creat în noiembrie anul trecut, la Borodianka, iar acum un mesaj a fost adăugat pe timbru, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Realizată pe un zid distrus din oraşul Borodianka, la nord-vest de Kiev, opera arată un tânăr judoka doborând un bărbat adult, o alegorie a înfrângerii Rusiei de către Ucraina. Un mesaj a fost adăugat în partea stângă a timbrului, care poate fi tradus ca „La naiba cu Putin”.

Zeci de locuitori ai capitalei au mers să cumpere aceste noi timbre imediat ce au fost lansate, de la oficiul poştal principal din celebra piaţă Maidan, în centrul oraşului, a notat un jurnalist AFP.

Prezentă la coada care s-a format în hol, Svetlana, o economistă în vârstă de 50 de ani, a făcut călătoria „pentru că susţin forţele armate ucrainene” şi pentru că „timbrul este tipărit într-un moment istoric”, la un an de la începerea războiului, la 24 februarie 2022.

Maxim a spus că este încântat să vadă un „prim timbru după una dintre lucrările lui Banksy”. „Este un gest foarte cool ca lumea să înţeleagă Ucraina, ca noi să rămânem mereu în vizorul lumii”, spune tânărul de 26 de ani.

Pictura murală a lui Banksy, realizată în noiembrie, este una dintre cele şapte pictate de artist în sprijinul populaţiei ucrainene. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.