Tim Cook, CEO al Apple, a declarat în discursul susţinut la ceremonia de încheiere de an de la Universitatea Stanford că industria tehnologică, în ciuda bunelor intenţii, a eşuat în a-şi asuma responsabilitatea în probleme de confidenţialitate şi discurs instigator la ură, creând haos prin inerţia ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prea mulţi par să creadă că bunele intenţii scuză consecinţele dăunătoare. Dar, fie că vă place sau nu, ceea ce construiţi şi creaţi defineşte ce sunteţi. Dacă ai construit o fabrică de haos, nu poţi evita responsabilitatea pentru acel haos. Să îţi asumi înseamnă să ai curaj să duci lucrurile la bun sfârşit”, a spus Cook, citat de Deadline.

El a mai precizat că industria tehnologică a încercat să îşi conserve o imagine de bastion al ideilor libere.

„Silicon Valley este responsabilă pentru unele dintre cele mai revoluţionare invenţii din istoria modernă... Dar, în ultima perioadă, pare că această industrie devine cunoscută pentru o inovaţie mai puţin nobilă. Convingerea că poţi pretinde recunoaştere fără a accepta responsabilitatea”.

Cook a criticat platformele social media pentru că nu au făcut suficiente lucruri în vederea stopării „discursului instigator la ură”, dar nu a intrat în detalii.

„Vedem în fiecare zi, cu fiecare încălcare a confidenţialităţii, cu fiecare neglijare a discursului instigator la ură. Ştirile false otrăvesc naţiunea. False miracole în schimbul unei picături din sângele vostru”, a afirmat el. „Într-o lume fără confidenţialitate digitală, chiar dacă nu ai greşit cu nimic şi doar ai gândit diferit, începi să te cenzurezi. Puţin câte puţin. Să rişti mai puţin, să speri mai puţin, să îţi imaginezi, să îndrăzneşti mai puţin, să creezi mai puţin, să încerci mai puţin, să vorbeşti mai puţin, să gândeşti mai puţin”.

Compania condusă de Tim Cook a anunţat la începutul lunii lansarea unei noi funcţii - Sign In With Apple - care permite utilizatorilor să se înregistreze pe un site cu o adresă falsă generată, legată de ID-ul Apple. Adresa falsă va bloca site-urile să urmărească datele private ale utilizatorului.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.