Dirijorul Tiberiu Soare a declarat, pentru agenţia de presă News.ro, că Vlad Alexandrescu a invitat la discuţii o delegaţie a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), la sediul Ministerului Culturii, joi, la ora 10.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artiştii care se află în continuare în instituţie spun că nu vor merge şi că îl aşteaptă în continuare pe ministrul Culturii la negocieri, la Opera Naţională.

”Oamenii sunt indignaţi”, a mai spus Tiberiu Soare.

Spectacolul programat pentru seara aceasta, ”Falstaff”, nu se va juca, deşi mai mulţi spectatori au ajuns deja la ONB. Aproximativ 50 de elevi de la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” din Ploieşti, care ar fi trebuit să asiste la spectacol, în cadrul programului ”Şcoala Altfel”, aşteaptă în foaier.

Dirijorul Tiberiu Soare a fost demis din postul de director adjunct interimar al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), iar George Călin - fostul interimar al instituţiei - a fost repus în funcţie, prin ordin de ministru care a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial. Anunţul oficial a fost făcut miercuri, de ministrul Culturii, care însă nu a ajuns la sediul instituţiei de spectacole, unde a spus că va merge şi unde este aşteptat de mai mulţi angajaţi ai ONB.

În ultimele două săptămâni, Opera Naţională Bucureşti a fost scena unor conflicte deschise între noua conducere, dirijorii Vlad Conta şi Tiberiu Soare, şi balerinul Johan Kobborg, care avea atribuţii de coordonare a Companiei de balet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.