Seria antologică „Zona Fierbinte: Antrax”, cu Tony Goldwyn şi Daniel Dae Kim în distribuţie, va avea premiera la National Geographic pe 3 decembrie, la ora 22:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În fiecare vineri, de la ora 22:00, vor fi difuzate câte două episoade pe National Geographic.

Primul sezon al seriei antologice „Zona Fierbinte”, cu Julianna Margulies, a abordat epidemia de Ebola şi a devenit cel mai urmărit serial de profil de pe canal TV din toate timpurile.

„Antrax” descrie lupta cu o ameninţare mortală şi triumful final asupra acesteia în 2001, când Statele Unite au fost lovite de un alt atac fără precedent. Scrisori care conţineau antrax erau trimise unor victime care nu aveau nici cea mai mică bănuială în Florida, Washington DC şi New York. În urma atacului anonim au murit 5 persoane şi s-a creat panică pe tot teritoriul SUA. În pofida a numeroase piste false, o echipă de agenţi FBI şi oameni de ştiinţă au reuşit în cele din urmă să identifice principalul suspect, într-o descoperire şocantă.

Deşi mulţi îşi amintesc ştirile de la vremea respectivă şi teama care s-a răspândit în timpul atacurilor cu antrax, încă sunt multe aspecte neelucidate ale acestor infracţiuni înfiorătoare şi greu de crezut.

Seria inspirată din fapte reale, urmăreşte poveştile paralele ale lui Matthew Ryker (Kim) şi dr. Bruce Ivins (Goldwyn). Ryker, un agent FBI specializat în microbiologie, îşi pune cariera în pericol pentru a-şi convinge superiorii de aceste atacuri de neimaginat, la doar trei săptămâni după atentatele din 11 septembrie. Statele Unite sunt din nou sub asediu. Ivins, un microbiolog sclipitor, care porneşte în căutarea ucigaşului cu antrax din 2001, colaborează îndeaproape cu FBI pentru a descoperi cine se află în spatele scrisorilor mortale cu antrax, în timp ce instabilitatea şi paranoia sa iau amploare şi îl conduc către descoperiri nebănuite.

Din distribuţie fac parte şi agentul special FBI Dani Toretti (Dawn Olivieri), care este suficient de dur pentru a răzbi prin hăţişurile procedurale ale agenţiei şi ajunge printre primii la faţa locului în timpul atacului cu antrax de pe Capitol Hill în 2001; agentul începător Chris Moore (Ian Colletti), absolvent de Quantico şi dornic să înveţe de la un agent versat; experimentatul Ed Copak, agent de rang înalt din cadrul FBI (Dylan Baker), care simte povara responsabilităţii de a face dreptate pentru o naţiune rănită în urma evenimentelor recente din 11 septembrie; agentul FBI Eric Sykes (Morgan Kelly), un agent înfumurat care îl ridiculizează pe Ryker pentru vânătoarea după „arme biologice fictive”; Sheila Willis (Denyce Lawton), o lobby-istă din industria farma care se întâlneşte cu Ryker dar care îşi regândeşte priorităţile după atentatul din 11 septembrie; Dr. Simon Kurz (Carlos Gonzalez-Vio), un coleg de-ai lui Ivins de la USAMRIID, care este tulburat când încep să apară suspiciuni în rândul oamenilor de ştiinţă din laboratoarele cu nivel 4 de siguranţă biologică; Jody Hall (Vanessa Matsui), o cercetătoare asiduă de la USAMRIID, văzută ca o confidentă foarte atentă la agenda politică şi personală a celor din jur; primarul Rudy Giuliani (Enrico Colantoni), care se evidenţiază ca un susţinător îndrăzneţ al cetăţenilor din New York City după atentatele teroriste din 9/11; şi respectatul jurnalist şi prezentator de ştiri de la NBC, Tom Brokaw (Harry Hamlin), vocea constantă a raţiunii pentru o naţiune post 9/11.

„Zona Fierbinte: Antrax” este produsă de Kelly Souders şi Brian Peterson. Ridley Scott şi David W. Zucker de la Scott Free Production sunt producători executivi, ca şi Jordan Sheehan, Lynda Obst şi Daniel Percival. Richard Preston este co-producător executiv al serialului. Serialul este produs de 20th Television şi Scott Free Productions.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.