Cotidianul The Guardian a anunţat, miercuri, că a fost victima unui „incident informatic grav” din cauza unui ransomware care i-a afectat funcţionarea internă fără a împiedica publicarea articolelor pe site sau pregătirea ziarului, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea grupului a cerut angajaţilor să lucreze de acasă pentru restul săptămânii, până la rezolvarea incidentului.

„Un incident grav a afectat reţeaua şi sistemele noastre informatice în ultimele 24 de ore”, au declarat directorul executiv al grupului Anna Bateson şi redactorul-şef Katharine Viner, într-un mesaj adresat personalului citat pe site-ul The Guardian.

„Credem că acesta este un atac ransomware, dar continuăm să luăm în considerare toate posibilităţile”, au adăugat ele. 

Publicarea articolelor pe site-ul publicaţiei de stânga a continuat miercuri după-amiază, iar conducerea a declarat că este „încrezătoare” că va putea tipări ziarul joi.

Un atac ransomware constă în faptul că hackerii intră în reţeaua de calculatoare a unei entităţi şi blochează datele acesteia. Autorii cer apoi oficialilor companiei, organizaţiei sau administraţiei respective să plătească o răscumpărare, cel mai adesea sub formă de criptomonedă, în schimbul deblocării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.