Volumul "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, care a apărut la editura Litera, a depăşit 5.000 de exemplare precomandate în două săptămâni, mai mult decât a avut "Biblia pierdută" în aceeaşi perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În "Testamentul lui Abraham" conspiraţiile sunt şi mai teribile, misterele şi mai adânci, ritmul şi mai ameţitor. Piesele de puzzle care o alcătuiesc, referinţele culturale ascunse în plină vedere - de cele mai multe ori în cheie parodică -  şi inteligenţa diabolică a construcţiei fac din lectura ei o experienţă unică. 

Din 1 octombrie, romanul va fi disponibil în format hardcover cu supracopertă în librăriile din toată ţara.

"Testamentul lui Abraham" este al doilea roman al lui Igor Bergler, autorul celei mai vândute cărţi româneşti din ultimii 20 de ani, ”Biblia pierdută” (editura RAO). 

Cititorii pot plasa precomanda online, pe litera.ro şi marii distribuitori de carte online pentru a primi cartea împreună cu autograful autorului şi vouchere cadou de la parteneri premium.

Romanul de peste 700 de pagini al lui Igor Bergler este despre Charles Baker, profesor la Princeton şi fost şef de campanie al preşedintelui SUA, care îşi descoperă asistentul ucis cu bestialitate în campusul universităţii. Pornind pe urma indiciilor lăsate de acesta, profesorul află că tânărul său colaborator descoperise un adevăr îngrozitor despre cel mai important preşedinte american, Abraham Lincoln. Un adevăr atât de exploziv, încât scoaterea sa la iveală ar putea schimba istoria Americii şi a întregii lumi.

“Volumul e un omagiu adus cărţilor, tuturor cărţilor, de la poemele lui Homer până la povestirile metafizice ale lui Borges, într-o lume tot mai sufocată de o cultură a imaginilor nesfârşite şi goale de conţinut care ne agresează în fiecare secundă. Nu numai că o imagine nu face cât o mie de cuvinte, după o expresie stupidă care se tot repetă papagaliceşte, ci, din contră, o mie de imagini nu fac cât o vorbă a lui Cervantes sau a lui Rabelais sau a lui Umberto Eco”, spune Igor Bergler. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.