Televiziunea Română şi Discovery Communications au încheiat un acord de sublicenţiere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeongChang 2018 şi a Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokyo 2020, urmând ca evenimentele să fie transmise de TVR şi de Eurosport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parteneriatul asigură o experienţă completă a Jocurilor Olimpice pentru toţi telespectatorii prin canale TV free-to-air, pay-TV, în mediul digital şi pe dispozitivele mobile, informează TVR.

În baza acestui acord, Televiziunea Română va sublicenţia în exclusivitate de la Discovery Communications drepturile TV free-to-air ale Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 şi ale Jocurilor Olimpice de Vară 2020, pentru canalele lineare şi non-lineare.

De asemenea, tot în regim exclusiv, pachetul conţine şi drepturi digitale pentru o selecţie de programe din conţinutul difuzat pe canalele TVR în regim ”catch-up” (servicul video în reluare la cerere).

Pachetul achiziţonat include şi drepturi radio, drepturi pentru conţinut de ştiri şi pentru clipuri în format scurt ce vor fi difuzate pe canalele şi pe platformele digitale TVR fără a fi în regim exclusiv.

”Difuzarea Jocurilor Olimpice reprezintă o tradiţie pentru TVR şi ne bucurăm că o putem continua. Promovarea spiritului olimpic şi susţinerea atleţilor români sunt parte din misiunea noastră. Publicul din România este pasionat de sport, astfel că ne dorim să oferim cele mai bune competiţii sportive internaţionale”, a spus Irina Radu, Preşedinte-Director General al TVR.

Eurosport îşi păstrează dreptul de a transmite pentru telespectatorii români orice moment al Jocurilor Olimpice, oferind telespectatorilor în direct şi la cererere întreceri sportive, astfel încât să nu rateze niciun moment al competiţiei olimpice, indiferent dacă urmăresc canalele TV, streaming-ul pe telefonul mobil, pe tabletă sau online pe Eurosport Player.

Transmisiunile vor cuprinde peste 100 de evenimente în direct sau la cerere, asigurând acces pentru orice dispozitiv, în orice moment.

Discovery Communications deţine drepturile multimedia exclusive în 50 de ţări şi teritorii din Europa pentru ediţiile Jocurilor Olimpice din 2018 până în 2024, aşa cum a anunţat împreună cu Comitetul Internaţional Olimpic în iunie 2015. Până în acest moment au fost încheiate 21 de acorduri de sublicenţiere, prin parteneriatele formate cu televiziunile publice din Armenia (APT), Austria (ÖRF), Bielorusia (Belarus National State Broadcasting), Croaţia (HRT), Republica Cehă (Ceska Televize), Estonia (Eesti Meedia), Finlanda (YLE), Georgia (Georgian Public Broadcasting), Kosovo (RTK), Islanda (RÚV), Irlanda (RTE), Letonia (Latvijas Televīzija), Lituania (Lietuvos Olimpinis Fondas), Olanda (NOS), Polonia (Telewizja Polska), Slovenia (RTV Slovenija), Slovacia (RTVS) Ungaria (MTVA). Elveţia (SRG SSR) şi Marea Britanie (BBC).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.