Echipa teatrului Nottara va juca primul spectacol cu vânzare de bilete la Sala de spectacole a Palatului Cotroceni, ”Aprilie, dimineaţa”, de Mihai Ispirescu, în regia Dianei Lupescu, pe 23 martie, de la ora 19.00, în prezenţa autorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia teatrală şi-a atenţionat spectatorii că la Palatul Cotroceni se impune un ”protocol special” şi, astfel, aceştia vor fi obligaţi, atunci când îşi vor cumpăra biletele, să precizeze casierei numele complet, seria şi numărul din cartea de identitate. ”Dacă luaţi mai multe bilete, trebuie să aveţi la dumneavoastră aceleaşi date pentru toate persoanele care vă vor însoţi la spectacol”, au adăugat reprezentanţii Nottara, pe site-ul teatrului.

Ultimele bilete vor fi vândute cu patru zile înainte de spectacol, iar datele spectatorilor vor fi trimise la Palatul Cotroceni pentru verificare.

”După aceea, biletul dumneavoastră nu mai poate fi transmis altei persoane (vă rugăm să nu uitaţi să ne anunţaţi din timp dacă intervin modificări în rândul persoanelor pentru care aţi achiziţionat bilete)”, au mai scris reprezentanţii teatrului Nottara.

Ei au mai anunţat că accesul în clădire se va face între orele 17.00 - 18.00, pe la intrarea în Muzeul Cotroceni, şi că este obligatoriu ca spectatorii să aibă actul de identitate asupra lor.

Totodată, Teatrul Nottara a avertizat că este interzis accesul cu arme albe şi că nu este permisă intrarea cu aparatură profesională de filmare şi/sau fotografiere.

”Aprilie, dimineaţa” deschide seria spectacolelor cu piese scrise de autori români contemporani pe care echipa Teatrului Nottara le va juca la Palatul Cotroceni, în programul intitulat ”Dramaturgi români contemporani”. ”Deveniţi oaspeţi în casa Preşedinţiei României, ne pare firesc să ne asumăm responsabilitatea de a promova dramaturgia românească”, au transmis reprezentanţii instituţiei teatrale.

Din programul ”Dramaturgi români contemporani”, pe care Teatrul Nottara l-a inclus în propriul proiect de management, mai fac parte spectacolele ”Matrimoniale”, de Lia Bugnar, în regia Dianei Lupescu, ”Trei nopţi cu Madox”, de Matei Vişniec, în regia lui Mihai Lungeanu, ”Funcţionarul destinului”, de Horia Gârbea, regizat de Anca-Maria Colţeanu, şi ”Efecte colaterale”, de Alex Popa, regizat de Vlad Zamfirescu.

”Sperăm să le vină, tuturor, rândul să fie jucate la Palatul Cotroceni”, a declarat Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara.

Potrivit Nottara, textul piesei ”Aprilie, dimineaţa”, în regia Dianei Lupescu, ”are o istorie ilustră, fiind unul dintre acele rare exemple de scrieri dramatice care au sfidat cenzura înainte de ’89”. ”Actuala viziune regizorală ne demonstrează că, deşi multe lucruri s-au schimbat în ultimul sfert de deceniu, problema individului care este perceput ca un simplu indicator statistic rămâne, în continuare, foarte actuală”, au adăugat reprezentanţii instituţiei teatrale.

Din distribuţia spectacolului fac parte Lucian Ghimişi, Mihai Marinescu, Dan Clusinschi, Ada Navrot şi Raluca Tiţa.

”După succesul consemnat la Bruxelles, capitala Uniunii Europene - Theatre des Beaux Arts, spectacolului cu piesa «Aprilie, dimineaţa», în regia atât de inspirată a Dianei Lupescu, i-a venit rândul să fie jucat şi pe scena Palatului Cotroceni (...) În periplul scenic pe care Teatrul Nottara, condus de neobositul său director, doamna Marinela Ţepuş, s-a angajat să-l întreprindă până când va reveni la propriul «cuib de glorii», iată-l beneficiar al unui gest mai rar întâlnit la noi, o invitaţie onorantă, primită chiar din partea preşedintelui ţării. Locul mi se pare potrivit dacă ne gândim că este vorba despre o comedie amară privind prezentul nostru atât de bizar şi specific, fiindcă seamănă mereu cu trecutul, şi, orice-am face, ne duce mereu, spre acelaşi viitor sumbru”, a declarat dramaturgul Mihai Ispirescu. 

Teatrul Nottara a fost nevoit să îşi suspende activitatea din sediul său pe 23 noiembrie 2015, în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

După ce şi-a suspendat activitatea din sediul cu bulină roşie din Bulevardul Magheru, echipa Nottara a fost invitată de preşedintele Klaus Iohannis să joace la Palatul Cotroceni, o dată pe lună. Actorii au susţinut acolo primul spectacol pe 5 decembrie, fără vânzare de bilete. Spectatori au fost angajaţii teatrului, cei care au fost alături de instituţia teatrală, precum şi invitaţii Preşedinţiei.

Primul spectacol cu vânzare de bilete pe care Nottara l-a pus în scenă după încetarea activităţii în sediul său a fost "Crăciunul, altfel", pe 21 decembrie, la sala ArCuB din strada Batişte din Bucureşti.

Teatrul Nottara trebuia să se mute în sediul ArCuB din strada Batişte, dar şi această clădire a fost încadrată în clasa I de risc seismic, la sfârşitul lunii decembrie, în urma unui studiu de fezabilitate comandat în luna august de directoarea ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Mihaela Păun.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.