Teatrul Nottara din Bucureşti va prezenta spectacolul ”Funcţionarul destinului”, de Horia Gârbea, pe scena Teatrului Naţional ”Vasile Alecsandri” din Bălţi, duminică, de la ora 18.00, şi va găzdui spectacolul ”Cu jăraticul pe buze”, după romanul lui Ion Iachim, care va fi susţinut de Teatrul Dramatic ”Bogdan Petriceicu-Hasdeu” din Cahul, duminică, de la ora 19.00, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, ambele reprezentaţii având intrare liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Graniţelor, organizează o serie de evenimente în România şi Republica Moldova, informează Teatrul Nottara.

Spectacolul ”Funcţionarul destinului”, de Horia Gârbea, în regia Ancăi Maria Colţeanu, este o comedie despre neînţelegerile care apar într-un cuplu care se confruntă cu rutina şi cu lipsa de comunicare.

”Piesa în sine este semnul de întrebare pus pe intervenţia inexplicabilă a unui personaj bizar, pe care autorul îl numeşte funcţionar al destinului. Temerile individuale ale celor două personaje trimit spectatorul la o introspecţie atentă, obligându-l să se privească în oglindă şi să-şi asume propria proiecţie asupra partenerului de cuplu”, a spus Anca Maria Colţeanu.

Distribuţia spectacolului este alcătuită din: Dani Popescu, Vali Pena şi Dan Bordeianu.

Spectacolul ”Cu jăraticul pe buze”, după romanul lui Ion Iachim, în regia lui Gheorghe Mândru, reprezintă o reconstituire, în stilul biografiilor romanţate, a unor aspecte mai puţin cunoscute din viaţa lui Ion Creangă. Spectacolul a obţinut Premiile UNITEM pentru cele mai bune roluri masculin şi feminin în anul 2006.

Din distribuţia spectacolului fac parte: Oleg Mereoară, Rodica Ciobanu, Diana Mititelu, Tudor Andriuţă, Oleg Căşuneanu, Viorica Leonte, Mana Ciobănică, Sandu Ţurcanu, Alina Carp, Cezara Petrioglu, Aurica Ţurcanu, Mihai Ţăruş şi Constantin Mocanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.