Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” prezintă ”Eden”, de Eugene O’Brien, în regia Cristinei Giurgea, un spectacol despre singurătate, a cărui premieră va avea loc pe 15 martie, la ora 20.00, în Sala Mică a Teatrului Naţional “I.L. Caragiale”, spaţiu destinat în ultimele două stagiuni exclusiv tinerilor creatori, prin Programul 9G.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugene O’Brien este un tânăr actor şi dramaturg cu performanţe recunoscute în teatru, film şi televiziune. Cea mai de succes piesă a sa este “Eden”. 

Povestea este simplă, între ”o ea” şi ”un el”, iar textul piesei vorbeşte despre singurătatea în cuplu, despre proiecţia iubirii. ”Eden” este o comedie despre tragedia singurătăţii sau tragedia unor oameni care devin comic de singuri, pentru că au ales să trăiască împreună. 

Interpreţii principali sunt Victoria Dicu (actriţă din trupa TNB) şi Silvian Vâlcu (actor al Teatrului Odeon), un cuplu în jurul căruia se construieşte întregul spectacol.

“Eden” este un spectacol despre singurătate. Singurătatea ca boală a sufletului omenesc. Billy şi Breda sunt prizonierii propriei lor singurătăţi. Deşi alcătuiesc un cuplu, ei îşi trăiesc vieţile separat, fără să comunice, fără să se destăinuie, fără dragoste, fără mister. Ei devin un Adam şi o Eva din zilele noastre, locuitori ai unui paradis vetust în care se scufundă pe măsură ce timpul trece, bântuiţi de vise, fantezii şi amintiri, adâncindu-se în propria lor banalitate”, a declarat regizoarea Cristina Giurgea. 

Scenografia spectacolului este semnată de Alexandra Panaite şi Alexandra Constantin, iar din distribuţie mai fac parte Bianca Popescu, Dana Marineci, Oana Puşcatu, Silviu Mircescu, Rareş Andrici, Mădălin Mladin.

"Eden” este rezultatul colaborării dintre Ambasada Irlandei (care a acordat o bursă unui masterand pentru a monta un text irlandez), Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” din Bucureşti şi TNB, spectacolul reprezentând examenul de masterat în regie al Cristinei Giurgea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.