Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti se alătură ediţiei de anul acesta a evenimentului Noaptea Muzeelor, sâmbătă, în intervalul orar 18.00 - 23.00, publicul putând vedea expoziţia „Regina Maria la Teatru”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia propune 38 de bunuri culturale din colecţiile Muzeului Teatrului, printre care o rochie cu trenă, realizată din ţesătură cu fir de argint şi broderie cu mătase, care a aparţinut Reginei Maria a României.

În jurul acestei preţioase rochii, publicul poate admira costume de scenă ale unor actori din generaţii diferite, documente, afişe şi fotografii care fie întregesc imaginea de ansamblu a spectacolelor din care provin costumele, fie sunt mărturii pentru biografia actorilor.

Această expoziţie a fost vernisată pe 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, ca urmare a unui proiect cu o finanţare nerambursabilă de aproximativ 130.000 euro, asigurată prin Granturile SEE, implementat de Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Biblioteca Naţională a României. Proiectul a fost finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti este una dintre instituţiile publice de spectacol ce deţine un patrimoniu alcătuit din documente şi imagini inedite, fotografii de epocă, afişe, pliante şi programe, manuscrise şi scrisori ale unor personalităţi din lumea teatrului, recuzită şi costume de scenă, obiecte cu valoare memorială şi obiecte de artă precum picturi, sculpturi şi lucrări de grafică, patrimoniu ce reprezintă mărturii ale evoluţiei dramaturgiei şi artei scenice româneşti. Încă din 1942 a fost deschis publicului Muzeul Teatrului Naţional, la iniţiativa actorului George Franga, cu sprijinul şi acordul directorului Liviu Rebreanu.

Expoziţia se vizitează în cadrul vizitelor ghidate, în intervalul 18:00 – 23:00, pentru care este necesară o înscriere prealabilă la adresa de e-mail muzeu.tnb@gmail.com .

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.