Guvernul României a adoptat în şedinţa de miercuri o hotărâre privind înfiinţarea şi funcţionarea Teatrului Muzical "Ambasadorii", care va funcţiona în subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înfiinţarea unei noi instituţii publice de spectacole şi concerte, în subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, a fost considerat necesară la iniţiativa Uniunii Criticilor Muzicali şi a Forumului Muzical Român.

Colectivul artistic al noului teatru va fi compus din absolvenţii liceelor şi universităţilor de profil.

„Într-o lume digitală în care tinerii sunt, pe bună dreptate, orientaţi către cunoaştere prin intermediul social media, ne propunem ca instituţia nou înfiinţată să reprezinte o ofertă atractivă pentru publicul tânăr, deschizând o poartă către educaţie, prin cultură”, a transmis într-un comunivcat ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz.

Teatrul Muzical "Ambasadorii" va funcţiona ca instituţie publică de spectacole şi concerte, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, conform prevederilor OUG nr. 21/2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, cu modificările şi completările ulterioare.

Instituţia va fi condusă de un manager desemnat pe baza unui concurs de proiecte de management, organizat în conformitate cu prevederile OUG nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.