Teatrul de Stat Constanţa deschide noua stagiune cu premiera spectacolului “Seaside Stories”, în regia lui Radu Afrim. Reprezentanţiile sunt programate miercuri şi joi, de la ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Teatrul de Stat Constanţa a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că “Seaside Stories” este un spectacol inovativ, “în stilul inconfundabil al reputatului regizor Radu Afrim”, care este şi autorul scenariului, un colaj de texte despre mare, scrise de şase autori români contemporani: Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goşu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, la care se adaugă un poem de Nina Cassian. 
 
Scenografia este concepută de tânărul Theodor Cristian Niculae, acesta fiind al doilea spectacol, după ”8 Taţi”, la care Teatrul de Stat Constanţa colaborează cu el. ”Seaside Stories” reprezintă debutul său după terminarea studiilor de licenţă, în vara acestui an.
 
Distribuţia, în ordinea intrării în scenă, este următoarea: Liliana Ghiţă, Ştefan Mihai, Theodor Şoptelea, Cătălin Bucur, Marian Adochiţei, Anaïs Agi-Ali (elevă), Cătălina Mihai, Iulian Enache, Laura Iordan, Liliana Cazan, Mihaela Velicu, Alina Manţu, Cristiana Luca, Lana Moscaliuc, Nina Udrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Alex Burcă (elev).
 
Din echipa de creaţie a spectacolului mai fac parte: asistent de regie Mara Oprea, lighting designer Cristian Niculescu, asistent de scenografie Paula Rusu. Andrei Dermengiu şi Marian Adochiţei au realizat filmările alături de Radu Afrim, iar primul, Andrei Dermengiu, a făcut şi montajul video. 
 
Alexandru Bibere este operator lumini, Alexandru Popa şi Eduard Lupu – operatori sunet, Andrei Dermengiu – regizor tehnic. 
 
“Este un spectacol de care Constanţa avea nevoie, o succesiune de poveşti cu personaje diferite, cu întâlniri fulgurante, scurte momente intense decupate din viaţă, poate dintre acelea pe care le-am trăit cu toţii la mare. Substratul comun al poveştilor este acel sentiment al vacanţei pe litoral, pe care îl împărtăşesc, deşi nu-l conştientizează întotdeauna, şi cei ce locuiesc în apropierea lui, şi cei ce revin aici an de an sau măcar din când în când”, a transmis Teatrul de Stat Constanţa. 
 
Radu Afrim este unul dintre cei mai apreciaţi, premiaţi şi inovativi regizori români. Fişa sa de creaţie cuprinde zeci de spectacole la teatre din capitală şi din toată România, dar şi la teatre importante din Europa, şi zeci de premii, între care trei premii UNITER pentru cea mai bună regie şi mai multe premii internaţionale importante: în doi ani consecutivi, Marele Premiu al Festivalului Grange de Dorigny din Lausanne, Elveţia şi „Coup de Coeur de la Presse” (premiu decernat de presă) la Festivalul „Off” de la Avignon. Radu Afrim a fost, timp de trei ani, în perioada 2013-2015, director al Galei Tânărului Actor (Gala HOP). 
 
La Constanţa a mai montat, în anul 2006, spectacolul ”Inimi cicatrizate”, o dramatizare a romanului lui Max Blecher.
 
Spectacolul “Seaside Stories”, care reprezintă deschiderea stagiunii 2022 – 20023, este programat miercuri şi joi, de la ora 19.00.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.