Spectacolul "Plip" al Teatrului de Marionete din Porto va deschide sâmbătă, 7 octombrie, ediţia a III-a a Festivalul Tânăr de la Sibiu (7-15 octombrie), cu două reprezentaţii, la orele 11.00 şi 18.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de nouă zile artişti din Belgia, Cehia, China, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Portugalia, România şi Ucraina vor prezenta la Sibiu un program eclectic dedicat artelor spectacolului pentru copii şi adolescenţi.

"Selecţia din acest an e cea mai echilibrată de până acum. După 3 ani de căutări şi mici crize, închidem un ciclu important pentru maturizarea festivalului în încercarea de a ne defini cât mai bine publicul şi noile programe. Sunt foarte încântat de diversitatea programului din acest an!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

"Plip" este povestea extraordinară a unei planete imaginare, o călătorie senzorială pentru copiii cu vârsta între 2 şi 5 ani. Construit ca un joc pentru a experimenta viaţa de zi cu zi a celor mai mici, producţia portughezilor de la "Red Cloud Tetro de Marionetas” abordează un imaginar fantastic pentru a reinterpreta lumea din jurul nostru din perspectiva celor mai mici. Spectacolul cu păpuşi creat de Sara Henriques şi Rui Rodrigues are o durată de 35 de minute şi a fost prezentat în selecţia oficială a Convenţiei Internaţionale a Marionetelor de la Montemor-o-Nova.

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât şi adolescenţilor, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experienţă dătătoare de energie. De la spectacole de animaţie pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpuşilor şi marionetelor pentru şcolari, dar şi spectacole eclectice pentru adolescenţi, festivalul conectează spectatorii la noutăţile din zona artelor performative şi aduce în discuţie problemele cu care se confruntă noile generaţii de părinţi şi educatori.

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi susţinut de UNITER şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Biletele pentru ediţia din acest an a festivalului vor fi puse în vânzare miercuri, 20 septembrie. Acestea vor putea fi achiziţionate atât de la sediul teatrului (miercuri - vineri de la 11.00 la 18.00, sâmbăta de la orele 10.00 la 18.00 şi duminica, de la 10.00 la 14.00), cât şi online prin eventim.ro sau în Librăriile Humanitas. Preţul unui bilet variază între 7 şi 14 lei, în funcţie de spectacol şi locul în sală. Pentru biletele achiziţionate în reţeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.