Înscrierile pentru Concursul de Comedie Românească, ediţia a XV-a, au fost lansate de Teatrul de Comedie. Competiţia va premia cele mai bune comedii scrise de autori români, comedii care, girate de un juriu format din profesionişti, vor avea şansa să stea la baza unor viitoare producţii de teatru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii au transmis, printr-un comunicat de presă, că textele trebuie să aparţină genului comic, să fie nepublicate şi nemontate pe scenă, la teatrul de televiziune sau radiofonic; piesele trebuie trimise în trei exemplare, în format fizic, la adresa: Strada Sf. Dumitru, nr. 2, sector 3, cod 030079, Bucureşti. 

Conform regulamentului, textele trebuie să cuprindă pe prima pagină titlul piesei, fără menţionarea autorului; tehnoredactarea textelor trebuie realizată cu diactritice; manuscrisele trimise pentru concurs nu se înapoiază.

Data limită de depunere a textelor este 15 martie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivalului Comediei Româneşti - festCO 2020, ediţia a XVII-a.

Concursul de Comedie Românească este un proiect iniţiat în anul 2006, iar de paisprezece ediţii, prin intermediul acestuia s-au descoperit texte inedite şi a fost încurajată dezvoltarea unei noi generaţii de dramaturgi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.