Un teatru cu format inedit, Apollo111, în care fiecare montare va avea la dispoziţie doar şase săptămâni pentru a fi prezentată, iar fiecare stagiune va avea un curator diferit, va fi inaugurat în Palatul Universul din Bucureşti, în luna noiembrie, şi va cuprinde în repertoriu o adaptare pentru scenă a filmului ”Sieranevada” al lui Cristi Puiu, spectacol regizat de Cătălin Mitulescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apollo111 este fondat de actorul Bogdan Dumitrache alături de Cătălin Rusu, Călin-Peter Netzer şi Dragoş Vîlcu, obiectivul proiectului fiind de a pune la dispoziţia publicului un mediu propice dedicat producţiilor teatrale independente şi artiştilor contemporani.

”Am construit Apollo111 dintr-o nevoie pe care am sesizat-o pe piaţa de teatru privată. Cererea pentru spectacolele de calitate a crescut datorită numărului mare de producţii independente. Venim astfel în întâmpinarea publicului cu un spaţiu performant şi spectacole ce vor purta marca Apollo111. Spaţiul nostru va fi mai mult decât un simplu teatru, va fi locul potrivit pentru socializare, în care arta se manifestă în toate formele ei”, a declarat Bogdan Dumitrache.

Artistul desemnat în rolul de curator în fiecare stagiune va fi invitat să propună o temă pentru anul respectiv, urmând ca piesele jucate în acea perioadă să fie în concordanţă cu subiectul ales.

Primul coordonator va fi Bogdan Dumitrache, care doreşte o abordare interdisciplinară teatru - film. Pentru cel de-al doilea an, regizorul Radu Afrim va veni cu propunere.

Primele trei piese jucate la Apollo111 vor fi ”Ali: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude, ”Sieranevada”, în regia lui Cătălin Mitulescu, şi ”După ploaie”, în regia lui Alex Maftei.

Piesa ”Ali: Frica mănâncă sufletul” va fi pusă în scenă pentru prima dată pe 10 noiembrie, iar biletele vor fi disponibile curând în reţeaua www.blt.ro.

”Teatrul are darul de a săpa adânc în ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Ne face să devenim mai empatici în societate. Pentru a fi în ritm cu lumea care se tot explorează pe sine, la Apollo111 încercăm să facem un teatru ancorat în trecutul recent, care să disece teme vii ale societăţii româneşti. Lumea se schimbă de la o stagiune la alta, iar direcţia artistică a Apollo111 predă ştafeta, an de an, unui om cu o altă viziune. Dincolo de scenă, subsolul clădirii Universul speră să găzduiască nu doar artişti, ci şi oameni normali cu nerv artistic", a spus Cătălin Rusu.

Teatrul Apollo11, amplasat în fosta clădire Universul, recent renovată şi cu o istorie ce datează încă de la începutul secolului al XX-lea, va include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar şi repertorii de teatru pentru copii.

Spaţiul din Palatul Universul are o suprafaţă de peste 800 metri pătraţi dedicată spectacolelor şi divertismentului, o sală de teatru cu o capacitate de 140 de locuri şi proiecţie profesională de cinema, o sală dedicată concertelor şi evenimentelor speciale, trei săli de repetiţii, două săli de casting şi o terasă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.