Teatrele de pe Broadway vor fi redeschise pe 14 septembrie, iar biletele pentru spectacolele de aici sunt puse în vânzare săptămâna aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sălile vor putea fi redeschise la capacitate de 100%, a anunţat miercuri guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Mii de oameni şi-au pierdut locurile de muncă, după ce, în martie 2020, teatrele de pe Broadway au fost închise din cauza pandemiei.

„Broadway este o parte importantă din identitatea şi economia statului nostru şi suntem încântaţi că vor fi ridicate din nou cortinele”, a scris Cuomo pe Twitter.

În statul New York vor fi ridicate luna aceasta cele mai multe dintre restricţiile impuse în contextul pandemiei, însă Broadway-ul are nevoie de mai mult timp pentru repetiţii şi pentru promovarea spectacolelor.

„Repornirea Broadway este un demers complex”, a declarat pentru Reuters preşedinta Broadway League, Charlotte St. Martin. „Unda verde dată astăzi de guvernator de a pune în vânzare biletele acum pentru toamnă este vitală pentru succesul nostru”.

Procedurile privind siguranţa sunt încă puse la punct şi este posibil ca spectatorii să fie nevoiţi să prezinte dovada vaccinării anti-Covid.

„Nu am făcut asta vreodată. Ultima dată când industria teatrului s-a deschis dintr-o pandemie, Shakespeare încă îşi scria piesele”, a spus Victoria Bailey, director executiv al TDF, organizaţie nonprofit care supervizează vânzarea de bilete într-un centru din Times Square.

La începutul anului trecut, 31 de spectacole erau produse pe Broadway, inclusiv „Hamilton”, „Wicked” şi „The Lion King”. Unele producţii, inclusiv „Mean Girls” şi „Frozen”, nu vor reveni odată cu redeschiderea.

Broadway reprezintă 96.000 de locuri de muncă pentru New York şi a contribuit la economia oraşului în 2019 cu aproximativ 15 miliarde de dolari, potrivit datelor sindicatului Broadway League. Această sumă nu cuprinde doar veniturile din vânzarea biletelor, ci şi investiţiile într-un spectacol şi banii cheltuiţi de turiştii care vin la New York pentru a vedea o reprezentaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.