Ediţia cu numărul 29 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România va avea loc, în perioada 7 - 11 decembrie, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inaugurarea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, la ora 12.00. Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 şi 20.00, iar la această ediţie, accesul tuturor categoriilor de public va fi gratuit.

Vor fi aproape 7.900 mp de standuri şi spaţii de evenimente vor ocupa integral cel mai mare pavilion expoziţional din ţară.

Circa 200 de participanţi vor oferi publicului o gamă extrem de variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor şi domeniilor de interes, muzică şi jocuri educative. Alături de nume consacrate de zeci de ani în peisajul editorial românesc, se vor regăsi numeroşi participanţi în premieră la acest eveniment, atât edituri care şi-au câştigat deja o binemeritată notorietate, cât şi proiecte noi, la început de drum.

Toate standurile găzduite de Pavilionul B2 Romexpo se vor regăsi în format virtual pe website-ul gaudeamus.ro.

Peste 600 de evenimente editoriale, care se vor desfăşura deopotrivă în cele şase spaţii dedicate amenajate în incintă şi la standurile participanţilor au fost deja programate. 

Programul integral al evenimentelor, reactualizat în permanenţă, va fi disponibil începând cu data de 5 decembrie pe website-ul gaudeamus.ro.

În premieră, în incinta târgului vor fi amenajate, împreună cu partenerii acestei ediţii - Opera Comică pentru Copii şi Asociaţia Versus - două spaţii dedicate activităţilor interactive pentru cei mai tineri vizitatorii.

Proiectele conexe marca Gaudeamus Radio România care se vor desfăşura în cadrul acestei ediţii a târgului reunesc tradiţia şi iniţiative în premieră:

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, adresat liceenilor, care va reuni concurenţi din întreaga ţară, se va desfăşura în acest an într-o formulă inedită, pe bază de eseuri transmise în format video; tema concursului este „Centenar Marin Preda. 100 de ani de la naştere”. 
„Invitaţi de nota 10: Olimpicii României” este proiectul prin intermediul căruia Radio România şi partenerii săi recompensează şi promovează elevii care obţin rezultate excepţionale la olimpiade internaţionale la diferite discipline.
„Pick up a Secret Story” este un nou proiect, iniţiat cu acest prilej şi derulat în colaborare cu fundaţia Hospice Casa Speranţei (cea mai mare organizaţie specializată în îngrijire paliativă gratuită din România), cu sprijinul participanţilor şi al publicului, care vor putea contribui la strângerea de fonduri pentru susţinerea activităţii curente a fundaţiei, donând sau achiziţionând pachete de cărţi al căror conţinut rămâne un secret, până la desfacerea pachetului.
Premiile pentru cele două proiecte, în valoare de circa 25.000 lei, vor fi oferite de Asociaţia Lions Club Millennium Bucharest, sponsor tradiţional al evenimentului.

Evenimentul este organizat de Radio România. Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.