Dezbaterea "Există o piaţă de export pentru literatura română?” va avea loc sâmbătă, de la ora 15.00, la standul României de la Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt, fiind moderată de Ernest Wichner, unul dintre cei mai importanţi traducători de limba română în spaţiul german.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Masa rotundă îşi propune să prezinte cele patru antologii de literatura română care urmează să apară în limba germană până la Târgul de Carte de la Leipzig 2018, când România va avea statutul de Ţară invitată de onoare. Este vorba despre două antologii de proză şi două de poezie, care vor apărea în revista Die Horen, la Transit Verlag, Pop Verlag şi în revista Sprache im Technischen Zeitalter. Selecţia autorilor de proză a fost făcută de Bogdan-Alexandru Stănescu (Die Horen), Anke Pfeiffer şi Daniela Duca (Transit Verlag), iar a celor de poezie de către Traian Pop (Pop Verlag) şi Radu Vancu (Sprache im Technischen Zeitalter).

"Anul viitor, în martie, când România va fi ţară invitată de onoare a Târgului de Carte de la Leipzig, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va avea ocazia sa promoveze, într-un amplu program de evenimente, toate aceste titluri româneşti care vor aparea la unele dintre cele mai importante edituri din spaţiul de limbă germană. Suntem onoraţi să putem reveni, în 2018, după exact 20 de ani, în lumina reflectoarelor la Leipzig. Dacă în 1998 deschiderea literaturii române în spaţiul internaţional era una foarte timidă, vă asigurăm că, în 2018, veţi asista la un adevărat boom al autorilor români pe piaţa de carte germană - autori reprezentativi, traduceri de înaltă calitate şi edituri germane de top”, a declarat Lucian Romaşcanu, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Apariţiile acestor antologii reprezintă cu adevărat un moment de deschidere a literaturii române contemporane către spaţiul de limbă germană, moment care va fi celebrat la anul printr-un amplu program reunind zeci de evenimente: lansări de carte, întâlniri cu autori, proiecţii de filme, dezbateri, mese rotunde, expoziţii.

Cele patru titluri beneficiază de sprijinul Centrului Naţional al Cărţii din cadrul Institutului Cultural Român.

La standul României vor mai avea loc lansări de carte şi mese rotunde organizate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, precum şi de editura Vremea şi Pop Verlag, la care vor participa scriitorii Doina Ruşti, Emil Hurezeanu, Denisa Comănescu, Jan Cornelius şi Liane Focşa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.