Tabloul „Le panier de fraises” de Jean Siméon Chardin a intrat în colecţiile Muzeului Luvru, a informat muzeul parizian. Apelul la donaţii lansat de muzeu în noiembrie pentru achiziţionarea celebrei naturi moarte a dat roade: 1,6 milioane de euro au fost strânse de la aproximativ 10.000 de donatori individuali. Această sumă este cu 300.000 de euro mai mare decât obiectivul muzeului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a achiziţiona tabloul, a fost nevoie de 24,3 milioane de euro. Această sumă se adaugă la cele 17 milioane de euro deja strânse de la mari mecena şi la cele 6 milioane de euro plătite chiar de muzeu. Numărul donatorilor pentru această achiziţie este mai mare decât în cazul campaniilor anterioare de strângere de fonduri.

Tabloul va fi expus la Louvre-Lens, Brest şi Clermont-Ferrand înainte de a ajunge la Paris.

Capodopera lui Jean Siméon Chardin, clasificată ca tezaur naţional pentru a împiedica plecarea ei în străinătate, se va alătura celorlalte opere ale pictorului francez pe care Luvru le deţine deja. Dar mai întâi, va călători în Franţa: vizitatorii o vor putea admira la Louvre-Lens începând cu 21 martie, apoi la Brest în această vară şi la Clermont-Ferrand în toamnă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.