Ştirile Kanal D au început luni să fie transmise dintr-un studio nou, în valoare de aproximativ un milion de euro. Fatih Salis, directorul de Ştiri şi Producţii Interne ale televiziunii, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că în acest program vor avea prioritate actualitatea şi ştirile internaţionale, iar editarea va fi mai puţin agresivă, tabloidul aflându-se în descreştere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, cu un perete video de 50 de metri pătraţi, cu tehnologie LED şi un pachet grafic complex şi dinamic, noul studio al ştirilor Kanal D este conceput la cele mai înalte standarde tehnice, în acord cu cele mai noi trenduri în televiziune.

Haluk Kurcer, preşedintele Kanal D, a declarat, luni, la un eveniment de prezentare a studioului, că investiţia pentru acesta a fost de aproximativ un milion de euro.

Fatih Salis a declarat pentru News.ro că noul format conţine mai puţine ştiri tabloide, fiind urmărite mai mult actualitatea şi ştirile internaţionale.

"Când am început cu acest format, în 2010, ne-am propus ca stilul de prezentare a ştirilor să fie monden, spre zona tabloid. În noul format vom avea mai puţine ştiri tabloide, vom urmări mai mult actualitatea şi ştirile internaţionale. Se întâmplă multe lucruri în întreaga lume, sunt evenimente globale care ne afectează şi pe noi, ca ţară, au impact asupra tuturor; un exemplu elocvent în acest sens sunt atentatele recente. În ceea ce priveşte editarea, montajul, ne simplificam vizual. Înainte editam puţin agresiv, cu multe efecte, vom renunţa la multe dintre acestea”, a spus Fatih Salis, pentru News.ro.

”Tabloidul a fost foarte puternic acum 10 ani, 8 ani. Acum, tabloidul descreşte, pentru că România nu a creat noi personalităţi mondene. Vedete precum Monica Columbeanu, Ramona Gabor, Tonciu, Sânziana au dispărut, fără a fi înlocuite, în timp”, a mai declarat Fatih Salis, pentru News.ro.

Focusul ştirilor televiziunii va rămâne pe actualitatea cu impact major în viaţa cetăţeanului, pe agenda programului aflându-se domenii sensibile precum educaţia, sănătatea şi economia. Însă, nu va fi neglijată nevoia de relaxare a românilor, telespectatorilor fiindu-le prezentate informaţii utile din domenii precum nutriţie, sport, life & style. Vor exista în structura ştirilor şi dezbateri atunci când pe agenda publică vor fi subiecte fierbinţi, ce afectează o categorie importantă a populaţiei.

”Evoluăm datorită telespectatorilor noştri şi pentru ei. La 10 ani de la lansarea Kanal D, am ajuns pe locul 2 în topul televiziunilor din România, prin muncă susţinută, creativitate, investiţii permanente în conţinut şi tehnologie şi atenţie la nevoile publicului. Acum ne-am propus să mai facem un pas important şi să le oferim celor care urmăresc zi de zi Ştirile Kanal D o experienţă vizuală performantă, modernă, adaptată unui conţinut tot mai complex”, a spus Haluk Kurcer.

Ştirile Kanal D vor fi prezentate de: Simona Pătruleasa (de luni până vineri, de la 19.00), Silvia Ioniţă (de luni până vineri, de la 12.00), Ilinca Obădescu (în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 12.00) şi Christian Sabbagh (sâmbătă şi duminică, de la 19.00).

Ştirile Kanal D vor avea şi o rubrică Meteo de sine stătătoare, prezentată în timpul săptămânii de Anca Ciota, iar în weekend de Diana Pârvu - două jurnaliste care au evoluat în cadrul echipei Kanal D. Diana Pârvu este de şapte ani reporter al Ştirilor Kanal D şi este realizatoare şi prezentatoare a rubricii ”Codul fericirii”, din cadrul Ştirilor. Anca Ciota a fost reporter în cadrul emisiunilor ”Drept la Ţintă” şi ”WOWBiz”.

Ştirile Kanal D vor avea în continuare rubrici, precum ”Salvăm suflete”, realizată şi prezentată de Daniel Nicolaina, în fiecare luni seară, prin care va fi descurajată orice violenţă împotriva animalelor. Marţi urmează ghidul concentrat de economie – ”Cât te costă?”, realizat şi prezentat de Petrică Nechita. Miercuri va fi difuzată rubrica ”Codul fericirii”, realizată de Diana Pârvu, iar în fiecare joi este programată rubrica ”Ce faci în weekend?”, cu Ilinca Obădescu. Vineri, telespectatorilor le sunt prezentate locuri surprinzătoare din România, în cadrul rubricii ”Aţi fost aici?”, prezentate de George Mihai.

Noutatea toamnei o constituie rubrica ”Sabbagh în acţiune”, ce va fi prezentată în fiecare sâmbătă, în cadrul grupajului informativ al serii, de Christian Sabbagh. Prezentatorul îşi continuă anchetele şi reportajele, de această dată în cadrul Ştirilor Kanal D, într-o formulă concentrată, mai dinamică, într-o formulă grafică adaptată noului studio al Ştirilor Kanal D.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.