Imunitatea colectivă contra Covid-19 nu va fi atinsă anul acesta, cu toate că vaccinurile au început să fie distribuite în numeroase ţări, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vom ajunge (...) la imunitatea colectivă în 2021", a spus responsabilul ştiinţific al OMS Soumya Swaminathan în timpul unei informări de presă la Geneva. 

Ea a subliniat importanţa continuării aplicării măsurilor de protecţie precum distanţarea fizică, spălarea pe mâini şi purtarea măştii pentru a controla pandemia. 

Conform The Guardian, Swaminathan a apreciat "progresele incredibile" făcute de oamenii de ştiinţă care au reuşit să dezvolte nu unul, ci mai multe vaccinuri sigure şi eficace împotriva noului virus în mai puţin de un an. Şi a subliniat că lupta cu pandemia "durează". 

"Durează producţia de doze, şi nu vorbim doar de milioane, ci de miliarde", a punctat ea, făcând apel la populaţia lumii să "aibă răbdare". 

Swaminathan a dat asigurări că vaccinurile vor ajunge în toate ţările. "Între timp, nu ttrebuie să uităm de măsurile de protecţie, care funcţionează", a spus responsabilul ştiinţific. 

Potrivit acesteia, este necesar ca toate sistemele publice de sănătate să prevină răspândirea virusului "în tot acest an cel puţin". 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.