NASA a amânat primul zbor al mini-elicopterului Ingenuity pe Marte din cauza unei probleme tehnice apărute în timpul unui test la rotoare, a anunţat Agenţia spaţială americană, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călătoria lui Ingenuity, care trebuie să fie primul zbor al unui vehicul motorizat pe o altă planetă, era prevăzută pentru duminică dar a fost amânată până la 14 aprilie cel puţin. 

Un test cu viteză mare la rotoarele elicopterului de 1,8 kilograme s-a încheiat mai devreme decât era aşteptat din cauza unei potenţiale probleme. Prin rotirea lor, aceste elemente permit menţinerea elicopterului în zbor. 

Iniţial, planul pentru duminică era de a-l trimite pe Ingenuity să fotografieze roverul Perseverence, care s-a instalat pe Marte la 18 februarie cu elicopterul ataşat pe partea inferioară. 

NASA califică această operaţiune inedită drept foarte riscantă, dar afirmă că ar putea furniza date esenţiale despre condiţiile de viaţă de pe Marte.

 

               
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.