Un exemplar din cea mai mică specie de oposum, considerată pe cale de dispariţie, a fost găsit recent pe insula australiană Kangaroo distrusă anul trecut de incendii de vegetaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Habitatul natural al speciei a fost distrus de incendii în proporţie de peste 90%, iar ecologiştii s-au temut că populaţia a fost decimată, relatează BBC.

„Am fost foarte încântaţi să îl găsim pentru că eram foarte îngrijoraţi că nu a mai rămas niciunul pe insulă după incendiile de vegetaţie. Aşadar, este minunat că încă sunt acolo”, a declarat Diane Pearson de la asociaţia Kangaroo Island Land for Wildlife.

Oposumul pigmeu este animal marsupial cu greutatea cuprinsă între 6 şi 8 grame ce mai poate fi găsit în Tasmania şi în părţi din statul Victoria şi sudul Australiei.

Înainte de incendiile de vegetaţie de anul trecut, oposumul pigmeu era considerat specie pe cale de dispariţie, cu doar 113 exemplare înregistrate oficial pe insula Kangaroo, care se pregăteşte acum pentru un nou sezon de incendii.

Ecologiştii au realizat trei inspecţii ale faunei şi este posibil ca mai multe exemplare să existe încă în zonă. Sunt făcute în prezent eforturi în vederea controlului numărului pisicilor sălbatice şi a conservării habitatelor rămase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.