O infirmieră din Toronto şi o octogenară din Québec au devenit luni primele persoane care s-au vaccinat anti-Covid în Canada, într-o campanie de vaccinare istorică în toată ţara, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Injecţia primită de Anita Quidangen într-un spital din Toronto, retransmisă în direct de televiziuni, vine la mai puţin de o săptămână după aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech de autorităţile canadiene. 

Aproape în acelaşi timp, o femeie în vârstă de 89d e ani, Gisele Lévesque, a fost vaccinată dimineaţă, într-o casă de bătrâni din oraşul Québec, a precizat ministrul Sănătăţii din Quebec Christian Dubé.

Québec ar trebui să vaccineze personalul medical şi pensionarii din casele de bătrâni situate în Montreal şi Québec.

"Mă simt bine", a declarat jurnaliştilor Quidangen. Această angajată dintr-un centru de îngrijire de lungă durată pentru persoanele în vârstă din Toronto s-a arătat "entuziasmată" că este prima persoană care este vaccinată în Canada. 

Statele Unite, ţara vecină şi cea mai îndoliată de coronavirus, au început de asemenea vaccinările luni dimineaţă. 

Canada, a treia ţară care a aprobat vaccinul Pfizer după Marea britanie şi Bahrain, trebuie să primească până la 249.000 de doze de acum şi până la finalul lunii. 

Autorităţile se aşteaptă să primească 6 milioane de doze de vaccin Pfizer şi Moderna - în curs de omologare - în primul trimestru din 2021, permiţând să fie vaccinate 3 milioane de persoane în două doze.                

Cea mai mare parte a canadienilor ar trebui să fie vaccinaţi în septembrie 2021, a promis premierul Justin Trudeau.               

Aproape unul din doi canadieni (48%) vrea să se vaccineze "cât mai curând posibil", faţă de 40% acum o lună, potrivit unui sondaj realizat online pe un eşantion de 1.603 de canadieni din 8 în 11 decembrie de Institutul "Angus Reid". Un canadian din şapte (14%) nu vrea să se vaccineze. 

Al doilea val al pandemiei s-a accelerat în aceste ultime săptămâni în Canada şi ţara a recenzat luni un total de 464.313 cazuri de coronavirus şi 13.479 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.