Stephen Hawking s-a alăturat unui număr de peste 150 de oameni de ştiinţă care au cerut Marii Britanii să rămână în Uniunea Europeană, considerând că o eventuală ieşire a ţării lor din UE va reprezenta ”un dezastru pentru ştiinţa şi universităţile britanice”, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Celebrul astrofizician şi alţi membri ai The Royal Society, inclusiv trei laureaţi ai premiului Nobel, s-au pronunţat împotriva Brexit-ului, într-o scrisoare deschisă, pe care publicat-o, joi, în The Times. Ei consideră că întreruperea legăturilor cu UE va avea efecte devastatoare pentru  ambele tabere.

”În primul rând, o finanţare mai mare a avut ca efect o creştere consistentă a nivelului ştiinţei europene, atât la nivelul continentului, dar şi în Regatul Unit, deoarece am creat o ştiinţă competitivă”, afirmă semnatarii scrisorii. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”În al doilea rând, acum îi recrutăm pe cei mai buni dintre cercetătorii noştri de pe Europa Continentală, inclusiv dintre cei mai tineri, care au obţinut finanţări UE şi care au ales să se mute la noi”, au precizat savanţii britanici.

”Atragerea şi finanţarea celor mai talentaţi dintre europeni asigură viitorul ştiinţei britanice şi, de asemenea, îi încurajează pe cei mai buni oameni de ştiinţă din alte regiuni ale lumii să vină să locuiască la noi”, se afirmă în acelaşi document. 

Potrivit semnatarilor scrisorii, Elveţia, care plăteşte taxe în UE, se confruntă în prezent cu mari dificultăţi în ceea ce priveşte atragerea tinerelor talente, după ce a votat în favoarea restricţionării liberului acces al forţei de muncă. 

Britanicii sunt chemaţi la vot în luna iunie pentru a se pronunţa, în cadrul unui referendum, în chestiunea rămânerii sau a ieşirii ţării lor din Uniunea Europeană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.