Standul expoziţional al României, reprezentarea unei secţiuni din ansamblul de la Târgu Jiu al lui Constantin Brâncuşi, a fost amenajat la Bruxelles şi deschiderea lui va face parte din manifestările dedicate preluării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat remis News.ro, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a transmis: „Manifestările culturale organizate cu această ocazie vor urmări promovarea bogăţiei moştenirii culturale, ţările Uniunii Europene fiind legate atât de o istorie, cât şi de un sentiment de apartenenţă la un spaţiu cultural comun”.

Afirmaţia lui Constantin Brâncuşi „arhitectura este sculptură locuită” este motto-ul expoziţiei organizate de România, prin MCIN, în sala Atrium a clădirii Justus Lipsius a Consiliului Uniunii Europene.

Standul expoziţional al României este o reprezentare a lucrării Masa Tăcerii, secţiuni din ansamblul de la Târgu Jiu al lui Constantin Brâncuşi.

Acesta sugerează un spaţiu de locuire urban, imaginar sau academic. În interiorul standului vor fi corpuri de bibliotecă cu cărţi ale autorilor români traduse în limbi de circulaţie internaţională.

„România va prezenta în Atrium un fragment din patrimoniul său cultural, integrat în spaţiul universal al culturii europene. Suntem gata să obţinem rezultate concrete în cadrul preşedinţiei rotative, în interesul cetăţenilor europeni. Este o imensă onoare pentru cultura românească să aibă ocazia de a se manifesta în inima instituţională a Europei”, a declarat ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz.

Până la momentul publicării acestei ştiri, MCIN nu a oferit News.ro detaliile suplimentare solicitate.

România exercită, timp de şase luni, începând cu data de 1 ianuarie 2019, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.