Într-o seară plină de surprize la Premiile BAFTA pentru televiziune, "The Crown" şi "Black Mirror" nu au reuşit să câştige niciun premiu, în timp ce "Succession" a plecat cu un singur premiu pentru Matthew Macfadyen la categoria Cel mai bun actor în rol secundar, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Macfadyen nu a participat la gala de decernare a premiilor de la Royal Festival Hall din Londra, ceea ce a determinat-o pe Helena Bonham Carter, care a prezentat categoria, să plece cu celebra mască BAFTA, cu promisiunea că i-o va da lui Macfadyen.

La categoria internaţională, "Succession", "Beef" şi "The Bear", care se aflau în frunte, nu au reuşit să câştige premiul. În schimb, acestea au fost învinse de puţin cunoscutul serial francez "Class Act". Acest lucru a fost recunoscut de  actorul principal al serialului, Laurent Lafitte, care, la primirea premiului, a declarat: "Vă rog să vă uitaţi la serialul nostru. Se numeşte "Class Act", este destul de bun - nu doar pentru că joc în el".

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

La categoriile de actorie, Jasmine Jobson a câştigat un BAFTA pentru actriţă în rol secundar cu rolul din "Top Boy", serialul primind un al doilea premiu pentru cel mai bun serial de dramă, devansând "Happy Valley", "The Gold" şi "Slow Horses" pentru această distincţie.

Timothy Spall a câştigat premiul pentru actor principal pentru "The Sixth Commandment", care a câştigat, de asemenea, premiul pentru mini-serie dramă. "Actoria este un lucru stupid... să pretinzi că eşti cineva şi să te prosteşti în costum", a spus Spall stârnind hohote de râs în timp ce îşi ridica premiul.

"Strictly Come Dancing" a câştigat pentru divertisment, în timp ce "Squid Game: The Challenge" a câştigat un premiu pentru serial de televiziune reality.

Show-ul Eurovision de anul trecut, care a avut loc în Marea Britanie, a câştigat pentru transmisiune în direct a unui eveniment, iar Hannah Waddingham - una dintre gazde - a acceptat premiul împreună cu echipa de producţie.

Sarah Lancarshire a câştigat trofeul la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal pentru "Happy Valley".

Ceremonia de decernare a premiilor de duminică seară a fost prezentată de duo-ul de comedianţi Rob Beckett şi Romesh Ranganathan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.