Platforma Spotify şi-a reconfirmat poziţia de lider în piaţa de streaming, ajungând la 60 de milioane de abonaţi, cifră anunţată luni de reprezentanţii companiei suedeze, informează AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul de abonaţi ai platformei Spotify îl depăşeşte de peste două ori pe cel înregistrat de cel mai apropiat competitor al său, Apple Music, care a anunţat la începutul lunii iunie că a ajuns la 27 de milioane de abonaţi. 

Totuşi, numărul de abonaţi ai Apple Music a crescut foarte repede, platforma fiind lansată cu doar doi ani în urmă.

Platforma Spotify, înfiinţată în 2008 şi disponibilă în 60 de ţări, anunţase în luna martie că a ajuns să aibă 50 de milioane de abonaţi.

În luna iunie, reprezentanţii companiei au anunţat că Spotify are peste 140 de milioane de utilizatori în total - majoritatea ascultând melodii gratuit, prin serviciul său susţinut prin publicitate, controversat în rândul unui număr mare de artişti.

Următorul competitor al Spotify este Deezer, cu sediul în Paris, care s-a impus mai ales în Europa şi a anunţat în ianuarie 2016 că are 6 milioane de abonaţi.

Între alte platforme de streaming se numără Tidal, deţinută de rapperul Jay-Z, un serviciu lansat anul trecut de Amazon şi site-ul de streaming Rhapsody, care a fost relansat drept Napster.

Cei mai mulţi reprezentanţi ai industriei muzicale se aşteaptă ca serviciile de streaming să se dezvolte în continuare într-un ritm alert, numărul abonaţilor din prezent reprezentând o mică parte din piaţa mondială potenţială.

Streamingul a contribuit la o evoluţie a industriei muzicale în ultimii doi ani, după o stagnare îndelungată, deşi mulţi artişti se întreabă ce procent din încasări le va reveni lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.